Μακελάρης του Οσλο: «Είναι σαδιστικό να με πάνε σε άσυλο, χειρότερο από θάνατο» - iefimerida.gr

Μακελάρης του Οσλο: «Είναι σαδιστικό να με πάνε σε άσυλο, χειρότερο από θάνατο»

Ο μακελάρης του Οσλο επιμένει πως έχει σώας τα φρένας- Για παρανοϊκή σχιζοφρένει
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία 38σέλιδη επιστολή, έγραψε ο μακελάρης του Οσλο, που δολοφόνησε 77 ανθρώπους το περασμένο καλοκαίρι στη Νορβηγία, προσπαθώντας να αντικρούσει την απόφαση των ψυχιάτρων, εν αναμονή της δίκης του, που ξεκινά στις 16 Απριλίου.

Η εφημερίδα Verdens Gang, δημοσίευσε αποσπάσμτα, στα οποία ο Μπρέιβικ, μεταξύ άλλων σημειώνει: «Το να κλείσεις έναν πολιτικό ακτιβιστή σε άσυλο είναι πιο σαδιστικό και σκληρό από να τον σκοτώσεις. Είναι χειρότερο από τον θάνατο». «Πρέπει ειλικρινά να παραδεχτώ πως είναι το χειρότερο που μπορεί να μού συμβεί, στο μέτρο που αποτελεί απόλυτη ταπείνωση», προσθέτει ο μακελάρης.

Ο μακελάρης του Οσλο, έχει ως βασικό στόχο μέσω της επιστολής του, να αποδομήσει πλήρως την έκθεση των ψυχιάτρων οι οποίοι με εντολή της νορβηγικής δικαιοσύνης εξέτασαν τον Μπρέιβικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ψυχωτικός και πάσχει από «παρανοϊκή σχιζοφρένεια», που σημαίνει ότι ποινικά δεν ευθύνεται για τις πράξεις του. Αν και το δικαστήριο του Οσλο καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα με τους ειδικούς, ο Μπρέιβικ θα εγκλειστεί σε ίδρυμα, για όλη του τη ζωή.

Ο κατηγορούμενος σκοπεύει να δηλώσει πως έχει σώας τας φρένας επειδή, όπως εξήγησαν οι συνήγοροι του, δεν θέλει να ακυρωθεί το ιδεολογικό του μανιφέστο. Το δικαστήριο ζήτησε και δεύτερη αξιολόγηση του κατηγορούμενου από δύο άλλους ειδικούς. Τα αποτελέσματά τους αναμένονται στις 10 Απριλίου, έξι ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης.

Στις 22 Ιουλίου 2011, φορώντας αστυνομική στολή, ο Αντερς Μπρέιβικ πυροβολούσε τουλάχιστον επί μία ώρα εναντίον νεαρών μελών του Εργατικού Κόμματος σε κατασκήνωση στο νησί Ουτόγια, κοντά στο Οσλο. Νωρίτερα, είχε τοποθετήσει βόμβα στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης, στο Οσλο. Από τις δύο επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους 77 άνθρωποι, οι περισσότεροι έφηβοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ