Λιγότερο κρέας, λόγω κρίσης, τρώνε οι Θεσσαλονικείς - iefimerida.gr

Λιγότερο κρέας, λόγω κρίσης, τρώνε οι Θεσσαλονικείς

Λιγότερο κρέας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λιγότερο κρέας λόγω της κρίσης, σε ποσοστό 15% καταναλώνουν, μέχρι στιγμής, φέτος οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με τον πρόεδρο των κρεοπωλών, Νίκο Εμμανουηλίδη.

Παράλληλα, προβλέπουν ότι η κίνηση το Πάσχα θα είναι πεσμένη κατά περίπου 10%, καθώς πολλοί πολίτες ενδέχεται ν' αναγκαστούν να μετατρέψουν τον παραδοσιακό οβελία σε ...κοτόπουλο, λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Εντωμεταξύ, ο κ. Εμμανουηλίδης πρότεινε την πώληση των αμνοεριφίων σε τιμές κάτω των 10 ευρώ/κιλό, έναντι 11-12 ευρώ πέρυσι. Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος ότι οι κρεοπώλες θα δεχτούν την προτροπή του σωματείου τους για το άτυπο «πλαφόν» των 10 ευρώ.

Ο κ.Εμμανουηλίδης υποστήριξε ακόμη ότι οι κρεοπώλες δεν θα μπορούσαν να πουλήσουν φθηνότερα, καθώς τα περιθώρια κέρδους τους είναι ήδη ελάχιστα.

Τέλος ανακοίνωσε πως το Σωματείο Κρεοπωλών ανακοίνωσε, τέλος, ότι φέτος το Πάσχα, όπως και τα περασμένα Χριστούγεννα, «θα διατεθούν σε φτωχές οικογένειες 100 κουπόνια των 25 ευρώ για την αγορά κρέατος από οποιοδήποτε κρεοπωλείο της Θεσσαλονίκης, μέλος του σωματείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ