Παντελής Καψής: «Δεν αναβάλλονται οι εκλογές» - iefimerida.gr

Παντελής Καψής: «Δεν αναβάλλονται οι εκλογές»

Εκλογές 2012
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι εκλογές θα προκηρυχθούν την επόμενη εβδομάδα διαμηνύει το Μαξίμου, διαψεύδοντας την περί αναβολής τους φημολογία των τελευταίων ημερών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής τόνισε πως «κυκλοφορούν διάφορα σενάρια και φήμες για τις εκλογές, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια» ενώ επεσήμανε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα «θα έχουμε εξελίξεις και θα μάθουμε και την ημερομηνία των εκλογών».

Σχολιάζοντας αιχμηρά τις δημόσιες δηλώσεις της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα που μίλησε για πληροφορίες περί αναβολής των εκλογών, ο κ. Καψής επεσήμανε πως «η απόφαση των εκλογών ανήκει μόνο στην κυβέρνηση». Τόνισε μάλιστα πως την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η επίσημη ανακοίνωση.

Ερωτηθείς αν ισχύει η ημερομηνία της 6ης Μαιου, αρκέστηκε να απαντήσει στο ότι «ισχύουν οι ημερομηνίες που έχουμε πει». Σε ερώτηση του iefimerida τι εμποδίζει την κυβέρνηση να ανακοινώσει από σήμερα την ημερομηνία των εκλογών, ο κ. Καψής απάντησε ότι η κυβέρνηση αναμένει να ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο. «Μόλις ολοκληρωθεί το νομοθετικό έργο, την επόμενη εβδομάδα, θα ανακοινωθεί και η ημερομηνία» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις «ντροπολογίες» της τελευταίας στιγμής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε την απόφαση του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς τους υπουργούς του, ενώ επιχείρησε να δικαιολογήσει κάποιες τροπολογίες τις οποίες απέδωσε στη σπουδή υπουργών, καθώς παραμένουν εκκρεμότητες ενώ ολοκληρώνεται η κυβερνητική θητεία. Ωστόσο υποστήριξε ότι «πρώτη φορά μπαίνει φρένο» σ' αυτή την τακτική και πως «ακόμη και όταν κάποιες από αυτές είναι δίκαιες και δικαιολογημένες δεν μπορούν να περνούν χωρίς τις κανονικές διαδικασίες»

Τέλος ο κ. Καψής αποκάλυψε ότι πριν το Πάσχα θα υπάρξει απόφαση με πράξη υπουργικού συμβουλίου για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Ως προς τα ομόλογα με ξένο δίκαιο που λήγουν σήμερα, τόνισε ότι η προσφορά που έχει γίνει είναι η καλύτερη δυνατή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ