Με την Αχέντ Ταμίμι συναντήθηκε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης Τάσος Κουράκης.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην οικία του Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Ελλάδα Μαρουάν Τουμπάσι, ενώ συμμετείχε σε αυτή και ο Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, βουλευτής του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος. Η Αχέντ Ταμίμι συνοδευόταν από την οικογένειά της και στο πλαίσιο αυτό οι προσκεκλημένοι του Παλαιστίνιου Πρέσβη είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και με τον πατέρα της, ακτιβιστή στον αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Μπασέμ Αλ Ταμίμι. Η Αχέντ Ταμίμι βρίσκεται στην Αθήνα μετά από πρωτοβουλία του ΚΚΕ και συμμετείχε στο Φεστιβάλ για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ και τα 50 χρόνια της ΚΝΕ.
Η γενναία στάση της Αχέντ Ταμίνι και άλλων χιλιάδων αγωνιστών μέσα και έξω από την Παλαιστίνη και ο τρόπος δικαίωσης των αγώνων του παλαιστινιακού λαού για την αναγνώριση του Παλαιστινιακού Κράτους και την ειρηνική συνύπαρξη με το κράτος του Ισραήλ, ήταν ανάμεσα σ’ αυτά που συζητήθηκαν. Ακόμη, έγινε αναφορά στην αποστολή του Free Gaza Movement τον Αύγουστο του 2008, όταν με δύο πλοία 41 ακτιβιστές από όλο τον κόσμο έσπασαν για πρώτη φορά τον αποκλεισμό της λωρίδας της Γάζας που έχει επιβάλει το κράτος του Ισραήλ. Στην αποστολή αυτή συμμετείχαν και Έλληνες ακτιβιστές, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Τάσος Κουράκης.
Όπως τόνισε ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, “η επίσκεψη της Αχέντ Ταμίμι στην Ελλάδα είναι ιστορικής σημασίας και δημιουργεί τις συνθήκες για ακόμα πιο συντονισμένη δράση στην κατεύθυνση της αναγνώρισης ενός βιώσιμου Παλαιστινιακού Κράτους. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων, η οποία αναγνώρισε ομόφωνα το Κράτος της Παλαιστίνης το 2015, θα ήθελα να εκφράσω τη βούληση για ακόμα πιο ενεργές πρωτοβουλίες σε αυτή την κατεύθυνση. Τα τελευταία τρία χρόνια και στα πλαίσια της δράσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Παλαιστίνης, αλλά και σε εκείνα της ευρύτερης κοινοβουλευτικής διπλωματίας, έχουν πολλαπλασιαστεί οι επίσημες κοινοβουλευτικές αποστολές στην Παλαιστίνη, ενώ διαρκής στόχος παραμένει η ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους από την επίσημη ελληνική διπλωματία”.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ