Η Microsoft και η Apple, εγκαταλείπουν το «Google maps» - iefimerida.gr

Η Microsoft και η Apple, εγκαταλείπουν το «Google maps»

Η Microsoft και η Apple
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκειται για την ίσως πιο σημαντική είδηση στον χώρο της τεχνολογίας, των τελευταίων ημερών, καθώς δύο από τις μεγαλύτερες εταιρείες, η Apple, και η Microsoft, εγκαταλείπουν το «Google Maps».

Το OpenStreetMap είναι μια προσπάθεια η οποία δημιουργεί και παρέχει ελεύθερα γεωγραφικά δεδομένα, όπως οδικούς χάρτες, σε οποιονδήποτε τα χρειάζεται. Η λειτουργία του ξεκίνησε διότι οι περισσότεροι χάρτες που θεωρούνται ελεύθεροι, στην πραγματικότητα έχουν νομικούς ή τεχνικούς περιορισμούς στην χρήση τους, αποτρέποντας έτσι το κοινό από το να τους χρησιμοποιεί για δημιουργικούς, παραγωγικούς ή άλλους σκοπούς.

Μετά το Foursquare λοιπόν που ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την υπηρεσία για χάρη του OpenStreetMap, το ίδιο έκανε και η Apple για την νέα εφαρμογή iPhoto για το νέο iPad και το iPhone που κυκλοφόρησε.

Πολύ πριν από την Apple βέβαια είχε μπει στο παιχνίδι η Microsoft. Η εταιρεία όχι μόνο έχει προσλάβει τον ιδρυτή της OpenStreetMap, Steve Coast, ως υπεύθυνο για τον σχεδιασμό του Bing Mobile αλλά ήδη από το 2010 συνεργάζεται με τον οργανισμό για ανταλλαγή δεδομένων στις αντίστοιχες υπηρεσίες χαρτών τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Apple iPad Google iPhone Microsoft χάρτες Google Maps Open Street Map
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ