Ηλικιωμένη αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως μειώθηκε η σύνταξή της - iefimerida.gr

Ηλικιωμένη αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως μειώθηκε η σύνταξή της

Ηλικιωμένη αυτοκτόνησε όταν έμαθε πως μειώθηκε η σύνταξή της
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια 78χρονη Σικελή, αυτοκτόνησε πέφτοντας από την ταράτσα του σπιτιού της, όταν ανακάλυψε ότι η σύνταξή της από οκτακόσια ευρώ μειώθηκε στα εξακόσια ευρώ.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ζούσε με τα τέσσερα παιδιά της (τρεις κόρες και ένα γιο) που δεν την αντιλήφθησαν όταν σήμερα το πρωί στις δέκα τοπική ώρα ανέβηκε στην ταράτσα του σπιτιού της, στην πόλη Τζέλα της Σικελίας και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, έπεσε στο κενό.Οι συγγενείς κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αλλά ο θάνατος ήταν ακαριαίος.

Σύμφωνα με τα παιδιά της, η Νούντσια -όπως ονομαζόταν η συνταξιούχος- «ήταν βέβαιη ότι μετά την περικοπή της σύνταξής της δεν θα κατάφερνε ούτε να καλύψει τις βασικές της καθημερινές ανάγκες».
Οπως υπογραμμίζει ο Τύπος η τραγική αυτή ιστορία δεν αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση: τους πρώτους τρεις μήνες του 2012 τουλάχιστον δεκαέξι άτομα αυτοκτόνησαν ή αποπειράθηκαν να αυτοκτονήσουν, στην Ιταλία λόγω οικονομικών προβλημάτων ή επειδή έχασαν την δουλειά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ