«Δε υπήρξε διαρροή», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών - iefimerida.gr

«Δε υπήρξε διαρροή», λέει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το σάλο που προκλήθηκε από τη «διαρροή» πολλών τίτλων των φετινών ταινιών που θα διαγωνιστούν για το Χρυσό Φοίνικα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ των Καννών, Τιερί Φρεμό, έρχεται να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Έτσι, με δηλώσεις του, διαψεύδει τις πληροφορίες που ήθελαν τη λίστα με τίτλους ταινιών που διέρρευσε από γαλλικό μπλογκ να είναι οι συμμετοχές στο διαγωνιστικό τμήμα της φετινής διοργάνωσης.

«Δεν υπήρξε διαρροή μέσω διαδικτύου» λέει ο Τ. Φρεμό, μιλώντας στην ιστοσελίδα Deadline. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ τόνισε: «Η επιλογή βρίσκεται μέσα στο μυαλό μου», εννοώντας ότι κανείς άλλος πέρα από τον ίδιο δεν γνωρίζει ποιες ταινίες έχουν επιλεχθεί για το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

«Είναι όλα ψέματα και είναι αηδιαστικό να παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα. Οι Κάννες είναι ένας θεσμός και πρέπει να διατηρηθεί. Υπάρχει ένας κώδικας συμπεριφοράς για τις Κάννες και πρέπει να γίνει σεβαστός. Αυτοί που δεν τον σέβονται δεν θα έρθουν ποτέ ξανά στις Κάννες» είπε ο Τ.Φρεμό.

Η λίστα που διέρρευσε περιελάμβανε ταινίες που ακούγεται εδώ και καιρό ότι θα παρουσιαστούν στις Κάννες, όπως για παράδειγμα ταινίες των Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ, Τέρενς Μάλικ, Παρκ Τσαν Γουκ, Βάλτερ Σάλες και Πολ Τόμας Άντερσον.

Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί επισήμως στις 19 Απριλίου και αναμένεται να δούμε εάν τελικά κάποιες από τις ταινίες που ακούστηκε ότι βρίσκονται στη λίστα, θα συμμετάσχουν όντως στο διαγωνιστικό των Καννών.

Η λίστα των ταινιών που διέρρευσε είχε ως εξής:

Cosmopolis του Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ντον Ντε Λίλο και έχει ως πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον

The Burial του Τέρενς Μάλικ, ο οποίος επιστρέφει στις Κάννες μετά τον Χρυσό Φοίνικα για το Δέντρο της ζωής

Stoker του Κορεάτη Παρκ Τσαν Γουκ (Old boy)

On the Road του Βραζιλιάνου Βάλτερ Σάλες (Ημερολόγια Μοτοσικλέτας). Ο Β.Σάλες μεταφέρει στο σινεμά το κλασικό μυθιστόρημα του Τζακ Κέρουακ «Στον δρόμο

Gebo et l' Ombre του Πορτογάλου Μανοέλ ντε Ολιβέιρα, ο οποίος στα 103 του γίνεται ο γηραιότερος σκηνοθέτης που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα

Big House του Ιταλού Ματέο Γκαρόνε. Ο σκηνοθέτης είχε αποσπάσει το 2008 το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής για την ταινία του Γόμορρα

The Master. Πρόκειται για τη νέα ταινία του Αμερικανού Πολ Τόμας Αντερσον (Μανόλια, Θα χυθεί αίμα)

Laurence Anyways του Καναδού Ξαβιέ Ντολάν.

De Rouille et D' Os του Γάλλου Ζακ Οντιάρ, με πρωταγωνίστρια τη Μαριόν Κοτιγιάρ

A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence του Σουηδού Ρόι Αντερσον (Τραγούδια Από τον Δεύτερο Οροφο)

Provisoriu του Ρουμάνου Κριστιάν Μουντζίου. Ο σκηνοθέτης είχε κερδίσει Χρυσό Φοίνικα για την ταινία 4 Mήνες, 3 Εβδομάδες και 2 Μέρες (2007)

A Liar's Autobiography: The True Story of Monty Python' Graham Chapman των Μπιλ Τζόουνς, Τζεφ Σίμπσον και Μπεν Τίμλετ Κινούμενα σχέδια 3D για τους Μόντι Πάιθον από την αυτοβιογραφία του Γκρέιαμ Τσάπμαν

Le Grand Soir των Γάλλων Γκουστάβ Κερβέρν και Μπενουά Ντελεπάν

Il est Difficile D' Etre Un Dieu του Ρώσου Αλεξέι Γκερμάν

In Another Country του Κορεάτη Χονγκ Σανγκσού

Apres la Bataille του Αιγύπτιου Γιουσρί Νασραλάχ

The Land of Hope του Ιάπωνα Σίον Σόνο

Main Dans La Main της Γαλλίδας Βαλερί Ντοζελί

Elefante Bianco του Αργεντίνου Πάμπλο Τραπέρο

Mishima του Ιάπωνα Κότζι Γουακαμάτσου.

Piazza Fontana του Ιταλού Μάρκο Τούλιο Τζιορντάνα

The Place Beyond the Pines του Αμερικανού Ντέρεκ Σιανφράνς (Blue Valentine) με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ.

Rhinos Season του Ιρανού Μπαχμάν Γκομπαντί (Μεθυσμένα Αλογα).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ