Αψήφησε όλες τις πιθανότητες. Ένα κουτάβι που βρέθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση, ένα βήμα πριν από τον θάνατο, έχει μεταμορφωθεί σε ένα αξιαγάπητο ζώο που παίζει με τα άλλα σκυλιά.
Όταν μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Ραντβιλίσκις της Λιθουανίας αρρώστησε σε σημείο που δεν μπορούσε να ζήσει μόνη της, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Δυστυχώς, οι συγγενείς της ήταν διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο και κανείς δεν μπορούσε να φροντίσει τα κατοικίδιά της που αναγκάστηκε να αφήσει.
Οι Αρχές προσπάθησαν μάταια να βρουν τρόπο για να σώσουν τα ζώα, μέχρι που επενέβη ένα καταφύγιο ζώων από το Βίλνιους, το «Vyšnių sodas». Όταν έφτασαν στο σπίτι της, ένα από τα ζώα, ο Πλούτο ήταν αυτός που χρειαζόταν την μεγαλύτερη βοήθεια.
«Βρήκαμε το κουτάβι σε τρομακτική κατάσταση, μαζί με μερικά άλλα ζώα, που ζούσαν εγκαταλελειμμένα σε ένα σπίτι στο Ραντβιλίσκις» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του καταφυγίου, στο Bored Panda. «Όταν ο ιδιοκτήτης τους μπήκε στο νοσοκομείο, τα ζώα έμειναν να πεθάνουν από την πείνα».
Ο Πλούτο είχε χάσει πολύ βάρος. «Έπασχε από mange, μια δερματική νόσο που προκαλείται από παρασιτικά ακάρεα, και ήταν κοκαλιάρης. Τα μάτια του είχαν ένα απελπισμένο βλέμμα, γεμάτα μόνο με ατελείωτο πόνο. Όταν φτάσαμε στο καταφύγιο, ο Πλούτο έδειχνε τελείως παραδομένος» πρόσθεσε. «Δεν ήθελε με τίποτα να σηκωθεί. Δεν έτρωγε και έκανε την ανάγκη του εκεί που καθόταν».
Οι κτηνίατροι τον καθάρισαν, αφαιρώντας την επιδερμική αυτή νόσο. «Και πάλι έδειχνε δυστυχισμένος και φροντίζαμε πολλές φορές το καμμένο δέρμα του. Η κατάστασή του ήταν ‘επικίνδυνη και μεταδοτική’. Τελικά, λόγω της μόλυνσης, ο Πλούτο έπρεπε να απομονωθεί, χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να βγει βόλτα».
Και συνέχισε ο υπεύθυνος Τύπου λέγοντας: «Το κουτάβι έζησε μια κόλαση επί 3 μήνες. Μετά την καραντίνα, έπρεπε να μάθει ξανά να περπατάει. Αλλά αυτό ήταν μόνο το μισό από τα προβλήματά του. Φοβόταν τα πάντα και τους πάντες».
Χρειάστηκαν έξι μήνες προτού ο Πλούτο βρει το θάρρος να βγει έξω. Τα πρώτα του βήματα ήταν πολύ δύσκολα. Ήταν πολύ φοβισμένος ακόμη και από το χορτάρι που πατούσε.
Ωστόσο, χάρη στην ατελείωτη υπομονή και την αγάπη που του προσέφερε το καταφύγιο ζώων, ο Πολυτο άρχισε να κοινωνικοποιείται.
Ο σκύλος που αψήφησε τις πιθανότητες, δεν έχει ανακάμψει πλήρως. «Παραμένει ακόμη πολύ προσεκτικός με τους ανθρώπους, ωστόσο έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος του βάρους του και παίζει με τα άλλα σκυλιά όλο και περισσότερο» αναφέρει το καταφύγιο.
Φωτογραφίες: Facebook / VšĮ "Vyšnių sodas"