Αναθεώρηση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ μελετά η Κυβέρνηση - iefimerida.gr

Αναθεώρηση της διαδικασίας επιστροφής ΦΠΑ μελετά η Κυβέρνηση

Επιτάχυνση της επιστροφής ΦΠΑ μελετά η Κυβέρνηση
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξορθολογισμό του κανονιστικού πλαισίου επιστροφής του ΦΠΑ και επιτάχυνση της διαδικασίας, μελετά το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έγγραφό του ο αρμόδιος υπουργός, Φίλιππος Σαχινίδης.

Το έγγραφο του υπουργού Οικονομικών, διαβιβάστηκε στη Βουλή, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ., Νίκου Νικολόπουλου, σχετικά με το συμψηφισμό των απαιτήσεων μεταξύ Δημοσίου και επιχειρήσεων.

Στην απάντησή του ο υπουργός αναγνωρίζει ότι «παρατηρούνται δυσλειτουργίες στη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ», σημειώνει ωστόσο ότι «η διαδικασία επιστροφής φόρων σε δικαιούχους, ολοκληρώνεται το συντομότερο δυνατόν, μετά την αίτηση του ενδιαφερομένου, εφόσον προηγουμένως πραγματοποιηθεί ο ενδεδειγμένος έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, ως προς τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία που καθιστούν μια επιχείρηση δικαιούχο επιστροφής και εφόσον ελεγχθούν και τα δικαιολογητικά ως προς τη νομιμότητα της επιστροφής».

Συμπληρωματικά, όπως εξάλλου θυμίζει ο υπουργός, διενεργείται και έλεγχος για τυχόν οφειλές προς το Δημόσιο, ώστε αυτές να αποσβεστούν με τη διαδικασία του συμψηφισμού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ