Υπουργός του Μακρόν τον «πυροβολεί»: Η κυβέρνηση πάσχει από υπεροψία - iefimerida.gr

Υπουργός του Μακρόν τον «πυροβολεί»: Η κυβέρνηση πάσχει από υπεροψία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απρόσμενο ήταν το χτύπημα στον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και προήλθε από τον πιστό του υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμ.


Με δηλώσεις του ο κ. Κολόμ έστρεψε τα πυρά του στο στιλ διακυβέρνησης του Μακρόν λέγοντας: «Η Υβρις είναι η κατάρα των θεών όταν κάποια στιγμή κάποιος θεωρεί πολύ σίγουρο τον εαυτό του ή πιστεύει ότι τα έχει κατακτήσει όλα», είπε, μιλώντας στο κανάλι BFM-TV και πρόσθεσε ότι οι υπουργοί «έχουν έλλειψη ταπεινότητας», από την αρχή της διακυβέρνησης.


Αυτές οι δηλώσεις για την αλαζονεία και υπεροψία της κυβέρνησης Μακρόν δεν άρεσαν καθόλου στο γάλλο πρόεδρο. Οπως αναφέρουν σήμερα τα γαλλικά ΜΜΕ ο Μακρόν και ο υπουργός του δείπνησαν τετ α τετ για να δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις.
Πηγές προσκείμενες στον υπουργό Εσωτερικών ανέφεραν ότι ο Κολόμ είπε δυνατά αυτό που πολλοί σκέπτονται χαμηλόφωνα στην κυβέρνηση και πρόσθεταν ότι τα παράπονα είναι γενικευμένα.

Το δείπνο έγινε στο προεδρικό μέγαρο, ενώπιον της Μπριζίτ Μακρόν και δόθηκαν εξηγήσεις. Ο υπουργός Εσωτερικών δεν μάσησε τα λόγια του, ούτε ζήτησε συγγνώμη, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο. «Του είπα τι δεν πάει καλά και εκείνος μου απάντησε. Ο πρόεδρος βλέπει ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Η πρώτη χρονιά διακυβέρνησης είναι η πιο δύσκολη γιατί όλοι βρίσκονται σε ένα είδος συλλογικού ενθουσιασμού», εκμυστηρεύτηκε ο Κολόμ στα ΜΜΕ.


Ο Ζεράρ Κολόμ είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά του και για το σκάνδαλο Μπεναλά που ξέσπασε με τον επικεφαλής ασφαλείας του Μακρόν ενώ ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής και ότι θα διεκδικήσει τον Δήμο της πόλης Λυόν, της οποίας ήταν και στο παρελθόν δήμαρχος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζεράρ Κολόμ υπεροψιά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ