Στα ύψη το δημόσιο χρέος της Ισπανίας - iefimerida.gr

Στα ύψη το δημόσιο χρέος της Ισπανίας

δημόσιο χρέος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά ανοδική πορεία ακολουθεί το δημόσιο χρέος της Ισπανίας, το οποίο ήδη έχει φτάσει στο 78% από 68 πέρυσι.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λουίς ντε Γκίντος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wall Street Journal, το δημόσιο χρέος έχει σημειώσει άνοδο 10% ως ποσοστό του ΑΕΠ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Παρά το γεγονός ότι η Ισπανία έχει πολύ χαμηλό χρέος συγκριτικά με άλλες χώρες της ευρωζώνης που βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, εντούτοις έχει κατά πολύ ξεπεράσει το όριο του 60% που συνιστά η Ε.Ε. ενώ θα συνεχίσει να διογκώνεται εξαιτίας των χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης.

«Αν δεν προχωρήσεις σε αρκετές προσαρμογές, οι αγορές θα σε τιμωρήσουν. Αλλά αν προχωρήσεις υπερβολικά μακριά, οι αγορές μπορούν επίσης να σε τιμωρήσουν», είπε ο Ισπανός υπουργός στην αμερικανική οικονομική εφημερίδα.

Την περασμένη Παρασκευή η Μαδρίτη ανακοίνωσε περικοπές 27 δισ. ευρώ από τον κεντρικό προϋπολογισμό για το υπόλοιπο του 2012, οι οποίες αναλογούν σε περίπου 2,5% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ