To Tαούκ Γκιοσού είναι ένα μοναδικό γλυκό από την ανατολίτικη κουζίνα, διάσημο για τη ιδιαιτερότητά του να περιέχει αλεσμένο στήθος κοτόπουλου.
Ταούκ σημαίνει κότα και γκιοσού σημαίνει στήθος, άρα έχουμε ένα υπέροχο έδεσμα με βάση το στήθος κοτόπουλου.
Χαρακτηρίζεται ως ένα ιδιαίτερο αλλά και αρχοντικό γλυκό, ενώ η συνταγή του είναι φορτωμένη με μεγάλη ιστορία.
Ακριβό γλυκό της εποχής του, κατάγεται από την Τουρκία, όπου το σέρβιραν στα κατά καιρούς σουλτανάτα του Τοπ Καπί και έτσι πέρασε στους Έλληνες της Ανατολής, Μικρασιάτες και Πολίτες.
Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ήδη, μην διστάσετε σκεπτόμενοι ότι το κοτόπουλο δεν έχει θέση στα γλυκά, άλλωστε το μαδάνε τόσο πολύ, ουσιαστικά το χωρίζουν σε πολύ λεπτές ίνες, που αποκλείεται να το καταλάβετε.
Από γεύση δε, είναι πολύ γευστικό. Τυχαία νομίζετε ήταν το αγαπημένο γλύκισμα των Σουλτάνων του Τοπ Καπί;
Διαβάστε πώς να φτιάξετε το αρχοντικό γλυκό της Ανατολής, ταούκ γκιοσού στο bovary.gr