Συρία: Θα αποσύρουμε τον στρατό από τις πόλεις ως τις 10 Απριλίου - iefimerida.gr

Συρία: Θα αποσύρουμε τον στρατό από τις πόλεις ως τις 10 Απριλίου

Συρία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την δέσμευσή του να αποσύρει τις μονάδες του στρατού από τις πόλεις μέχρι τις 10 Απριλίου, εξέφρασε το καθεστώς της Συρίας, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του Κόφι Ανάν.

Η Συρία έθεσε ως μόνο όρο για το «σχέδιο Ανάν» να γίνει αποδεκτό από την αντιπολίτευση της χώρας. Μάλιστα ο πρεσβευτής της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη, Μπασάρ Τζαφάρι, τόνισε πως «το σχέδιο δεν θα είναι επιτυχημένο αν δεν δεσμευτούν όλοι σε αυτό», υπογράμμισε ο Μπασάρ Τζαφάρι.

Τα βασικά σημεία του σχεδίου προβλέπουν τερματισμό των στρατιωτικών εφόδων σε αστικές περιοχές, απόσυρση του βαρέος οπλισμού και σταδιακή απόσυρση των στρατευμάτων από τις θέσεις τους. Για την κατάσταση ενημέρωσε κεκλεισμένων των θυρών το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ο Κόφι Άναν.

Σε μία άλλη εξέλιξη, η Συρία έφτασε επίσης τη Δευτέρα ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ) Γιάκομπ Κέλενμπεργκερ, που θα έχει συνομιλίες με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την πρόσβαση του Ερυθρού Σταυρού σε χώρους κράτησης και, όπως ανέφερε ο ίδιος, θα επαναφέρει το αίτημα για καθημερινή δίωρη παύση των εχθροπραξιών για περισυλλογή των τραυματιών.

Παράλληλα, τη Δευτέρα η οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανακοίνωσε πως οι νεκροί της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία από τις 15 Μαρτίου του 2011, όταν ξεκίνησε το κίνημα αμφισβήτησης του Άσαντ, φτάνουν τους 10.108. Ο ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ότι οι νεκροί ανέρχονται σε περισσότερους από 9.000.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ