Iνδία: Αρνήθηκαν το νεογέννητο μωρό τους γιατί είναι κορίτσι - iefimerida.gr

Iνδία: Αρνήθηκαν το νεογέννητο μωρό τους γιατί είναι κορίτσι

Iνδία: Αρνήθηκαν το νεογέννητο μωρό τους γιατί είναι κορίτσι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νεογέννητο κοριτσάκι, στην Ινδία, παραμένει στα ...αζήτητα του νοσοκομείου,όταν ύστερα απο λάθος των γιατρών παραδόθηκε στους γονείς ένα νεογέννητο αγοράκι.Τα δύο βρέφη γεννήθηκαν το ίδιο βράδυ σε νοσοκομείο στη πόλη Τζοντπούρ, στην δυτική Ινδία, πριν από μία εβδομάδα.

Το ζευγάρι, όπως δημοσιεύει το BBC, αρνήθηκε να δεχθεί το κοριτσάκι, ενώ μάλιστα διεκδικεί το αγόρι. Η ινδική κοινωνία χαρακτηρίζεται από μακρά ιστορία διακρίσεων εις βάρος των κοριτσιών. Οι γονείς στην Ινδία τείνουν να προτιμούν τα αγόρια από τα κορίτσια για οικονομικούς λόγους. Το ζευγάρι έχει απορρίψει τα αποτελέσματα της εξέτασης αίματος που δείχνουν ότι το κοριτσάκι είναι δικό τους και επιμένει στη διενέργεια γονιδιακής εξέτασης (DNA) «για την αποκατάσταση της αλήθειας». Το κοριτσάκι αυτή τη στιγμή περιθάλπεται στο νοσοκομείο.

Παρά τους ισχυρούς νόμους που έχουν θεσπιστεί, οι βρεφοκτονίες και οι εξετάσεις για τον προσδιορισμό φύλου του εμβρύου είναι πολύ συχνές στην Ινδία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ