Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ -Σφυροκόπημα στη ΝΔ και προσπάθεια προσέγγισης του ΚΙΝΑΛ - iefimerida.gr

Η προεκλογική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ -Σφυροκόπημα στη ΝΔ και προσπάθεια προσέγγισης του ΚΙΝΑΛ

Σφυροκόπημα στη ΝΔ και προσπάθεια προσέγγισης του ΚΙΝΑΛ επιχειρούν στο ΣΥΡΙΖΑ / Φωτογραφία: Intimenews

Επιβεβαιώνεται κάθε ημέρα και όλο περισσότερο, ότι το εναρκτήριο λάκτισμα στον προεκλογικό αγώνα, δόθηκε με την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Από το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και μετά, η σύγκρουση της κυβέρνησης με τη ΝΔ μπήκε σε νέα φάση με αντιπαράθεση για όλα τα ζητήματα, την ώρα που προφανώς κοιτάζουν και τα νούμερα των δημοσκοπήσεων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να εξαπολύει σφοδρές επιθέσεις προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη όχι τυχαία. Το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να ταυτίσει τον πρόεδρο της ΝΔ, με το παλιό, και να τον συνδέσει με σκάνδαλα της προηγούμενης περιόδου.

Την ίδια ώρα το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί και μια άλλη σύνδεση με επίκεντρο την ηγεσία της ΝΔ. Συνδέει το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ατζέντα του ΔΝΤ για μείωση συντάξεων, ακραία λιτότητα και απολύσεις στο Δημόσιο, σε μια προσπάθεια να ταυτίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη με τα δύο «στοιχειά» που καταδίκασαν οι Έλληνες στις προηγούμενες εκλογές. Την διαπλοκή και την λιτότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι κυβερνητικές επιθέσεις, για το ζήτημα «διαπλοκή» επικεντρώθηκαν στα δάνεια των κομμάτων. Κι αν για το θέμα των δανείων αποτέλεσε αφορμή η επανεξέταση από την Δικαιοσύνη της υπόθεσης των κομματικών δανείων, για τη λιτότητα, δε χρειάστηκε να προσπαθήσουν πολύ τα κυβερνητικά στελέχη. Με τα όσα είπε ο Κ.Καραγκούνης για Ασφαλιστικό –Πινοσέτ κι ο Κ.Χατζηδάκης για μη ανανέωση συμβάσεων (άρα απόλυση) χιλιάδων συμβασιούχων έδωσαν την καλύτερη πάσα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Παράλληλα όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιούν τοποθετήσεις και δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιαδη και του Μάκη Βορίδη προκειμένου να κατηγορήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «ακροδεξιά στροφή».

Αγωνιώδεις προσπάθειες να προσεγγίσουν το ΚΙΝΑΛ

Όσο κι αν χρησιμοποιούν σκληρούς τόνους όμως στην αντιπαράθεσή τους με τη ΝΔ, οι ένοικοι του Μαξίμου χρησιμοποιούν πολύ «προσεκτική» γλώσσα για το ΚΙΝΑΛ και τη Φώφη Γεννηματά λόγω «Μακεδονικού» και μετεκλογικών συνεργασιών.

Το πολιτικό «άνοιγμα» που θέλει να κάνει το κυβερνών κόμμα στο Σοσιαλδημοκρατικό χώρο έχει ενεργοποιήσει τον Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος κρατά ζωντανές τις επαφές με τους Σοσιαλδημοκράτες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «Σοσιαλιστές και Δημοκράτες» ευρωβουλευτές με κοινή δήλωσή τους μάλλον εντείνουν την πίεση στη Φώφη Γεννηματα η οποία λέει «ΟΧΙ» στη συμφωνία των Πρεσπών. Σε δήλωσή του ο επικεφαλής τους Udo Bullman -μεταξύ άλλων- αναφέρει: «Καλούμε την πολιτική αντιπολίτευση των κομμάτων του ΕΛΚ και στις δύο χώρες να επιδείξει την ευθύνη και να υποστηρίξει τη συμφωνία.

Ετσι όχι μόνο θα ξεκλειδώσουν την ευρωατλαντική προοπτική για την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας αλλά και θα συμβάλουν στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας τόσο στη χώρα όσο και στην περιοχή. "

Εφ’ όλης της ύλης πολιτική γραμματεία στις αρχές της εβδομάδας

Την ίδια ώρα πάντως άρχισε και πάλι – έτσι όπως απαιτούν πολλοί- μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, η αναζήτηση του Αριστερού στίγματος σε περίοδο Μεταμνημονίου και πριν τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσιπρας σκοπεύει να διευρύνει το πολιτικό άνοιγμα προς την κεντροαριστερά με τα πρόσωπα που θα βρεθούν στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος την ώρα που οι 52 διαμηνύον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να μεταλλαχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ.

Όλες οι εξελίξεις αλλά και οι κατευθύνσεις του κόμματος θα συζητηθούν λεπτομερώς στην Π.Γ του κόμματος που συγκάλεσε ο Α.Τσίπρας για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Εκεί θα συζητηθούν τα πάντα.

Από την εκλογή της νέας Π.Γ, τα ανταλλάγματα για το ισχυρότερο «δέσιμο» με τους Αμερικανούς, αλλά και η συνεδρίαση της Κ.Ε που θα πρέπει μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου να συνεδριάσει και με κείμενο πολιτικής απόφασης να εγκρίνει την πολιτική που θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο Προϋπολογισμού.

Χτες πάντως έγινε και ένα βήμα ακόμα προς την ανακοίνωση της απόφασης να μην προχωρήσει η κυβέρνηση στην -ήδη νομοθετημένη- μείωση των συντάξεων, με την διαρροή ότι στο προσχέδιο του προυπολογισμού. Θα αποτυπώνεται και αυτή η βούληση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΥΡΙΖΑ Εκλογές ΚΙΝΑΛ Ν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ