Δημιουργήθηκε πριν εκατό χρόνια από έναν Ιταλό μετανάστη εργάτη στην Τιχουάνα του Μεξικό για να αγαπηθεί σε όλη τη νότια Καλιφόρνια.
Πλέον βρίσκεται στα μενού σε όλον τον πλανήτη, αλλά συνήθως με φέτες ψητού κοτόπουλου αντί για τις αντσούγιες που θέλει η αυθεντική συνταγή.
Για 4 άτομα:
- 1 μεγάλο μαρούλι κομμένο χοντρές λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 3-4 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι της συσκευασίας τους
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κρόκος αυγού
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. φλοίδες παρμεζάνας
- 30 γρ. κρουτόν*
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- γουόστερ σος (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόψτε μαζί τις αντσούγιες και το σκόρδο. Με το πλάι του μαχαιριού δημιουργήστε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέστε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον κρόκο.
- Ενώ ανακατεύετε, προσθέστε το ελαιόλαδο, μία μία κουταλιά. Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε και γουόστερ σος.
- Βάλτε στο μπολ το μαρούλι και ανακατέψτε καλά. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε τα κρουτόν και πασπαλίστε με την παρμεζάνα.
*Φτιάξτε τα δικά σας κρουτόν κόβοντας με τα χέρια κομμάτια ψωμί, αλείφοντας τα με ελαιόλαδο και ψήνοντας τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο