Der Standard: «Ο Κουβέλης θα έχει τεράστιο ρόλο στο νέο πολιτικό σκηνικό» - iefimerida.gr

Der Standard: «Ο Κουβέλης θα έχει τεράστιο ρόλο στο νέο πολιτικό σκηνικό»

Φώτης Κουβέλης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της γερμανικής εφημερίδας Der Standard βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και ο μετεκλογικός ρόλος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «Οι υποσχέσεις ενός παλιού αριστερού» αναφέρει πως «ο άλλοτε κομμουνιστής, Φώτης Κουβέλης, υπόσχεται αναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου με τους πιστωτές της χώρας, κάτι που μεταφράζεται σε μεγάλη άνοδο του ποσοστού του κόμματος ΔΗΜΑΡ στις δημοσκοπήσεις».

Η γερμανική εφημερίδια εστιάζει στην επόμενη μέρα των ελληνικών εκλογών λέγοντας πως το νεοσυσταθέν κόμμα του κ. Κουβέλη συγκεντρώνει στις τελευταίες δημοσκοπήσεις μέχρι και 16%, καθιστώντας την το δεύτερο κόμμα στην Ελλάδα του Μνημονίου.

«Ο Φώτης Κουβέλης είναι πιθανότατα ένας από τους πολιτικούς που θα διαδραματήσουν τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα, αφού δε μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας με το κόμμα του από τη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ» αναφέρει το δημοσίευμα και επικαλείται τις δηλώσεις του ιδίου του προέδρου της ΔΗΜΑΡ πως «πρέπει να δεχτούμε ότι υπάρχει μια δεσμευτική συμφωνία, την οποία έχει υπογράψει η κυβέρνηση, ωστόσο υπάρχει περιθώριο για διαπραγμάτευση με τους πιστωτές».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ