Σαρκοζί: «Θέλουμε να μοιάσουμε στην Γερμανία ή στην Ελλάδα;» - iefimerida.gr

Σαρκοζί: «Θέλουμε να μοιάσουμε στην Γερμανία ή στην Ελλάδα;»

Γαλλία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπεραμύνθηκε της επιλογής του να συνταχθεί με το γερμανικό οικονομικό μοντέλο ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα μοντέλο που λειτουργεί.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Est Republicain», ο κ. Σαρκοζί έθεσε μάλιστα το ερώτημα «τι επιθυμούμε, μία Γαλλία που μοιάζει με τη Γερμανία ή την Ελλάδα; Η Ελλάδα δεν προχώρησε σε αλλαγές με αποτέλεσμα σήμερα τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας να το πληρώνουν ακριβά».

Μάλιστα ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε πως αν επανεκλεγεί θα πάρει μέτρα ύψους 115 δισεκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να περιορίσει το έλλειμμα της χώρας ως το 2016.

Ειδικότερα, από τα 115 δισ. ευρώ, ο Γάλλος πρόεδρος υποστηρίζει πως τα 75 δισ. ευρώ πρόκειται να προέλθουν από περικοπές δαπανών και τα υπόλοιπα 40 δισ. ευρώ από αύξηση των φορολογικών εσόδων. Υπογραμμίζει δε πως ήδη το 2011 το δημόσιο έλλειμμα διαμορφώθηκε στο 5,2% του ΑΕΠ, τονίζοντας ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση ελλείμματος στη Γαλλία από το 1974.

Παράλληλα, ο κ. Σαρκοζί άσκησε δρυμεία κριτική έναντι του βασικού αντιπάλου του, Φρανσουά Ολάντ δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως κύριο μειονέκτημα του Σοσιαλιστή υποψηφίου είναι η δυσκολία στη λήψη αποφάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ