Ντιπ μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς - iefimerida.gr

Ντιπ μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς

Από το βιβλίο Vegan: The Cookbook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Aυτό το ντιπ έρχεται από την Κροατία, συνδυάζει τις αρετές της μελιτζανοσαλάτας με αυτές της πιπεριάς και δίνει χρώμα στο τραπέζι.

Ως σνακ, είναι μια υγιεινή λύση για το binge watching ξένων σειρών στον καναπέ.

Για 4 άτομα:

  • 1 κιλό κόκκινες πιπεριές
  • 3 μελιτζάνες
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ντιπ μελιτζάνας και κόκκινης πιπεριάς | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220°C. Απλώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και τακτοποιήστε πάνω της τις μελιτζάνες και τις πιπεριές. Ψήστε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και η φλούδα τους να μαυρίσει. 
  • Μεταφέρετε τις σε βαθύ μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη και αφήστε στην άκρη. Μόλις κρυώσουν, αφαιρέστε από τις πιπεριές την εξωτερική τους μεμβράνη και τους σπόρους. Από τις μελιτζάνες κρατήστε μόνο τη σάρκα τους. 
  • Στο μίξερ, σε υψηλή ταχύτητα, χτυπήστε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, και ρίξτε στο μείγμα τον χυμό λεμονιού, έπειτα το σκόρδο, την πάπρικα, το καγιέν και το ελαιόλαδο. Χτυπήστε μέχρι να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. 
  • Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
  • Σερβίρετε σε μπολ, συνοδευόμενο από ζεστό ψωμί, πιτάκια ή λαχανικά κομένα ζουλιέν. 

Από το βιβλίο Vegan: The Cookbook, εκδ. Phaidon.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ