Η ειρωνική απάντηση της Ελενας Ακρίτα στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα Λατινικά - iefimerida.gr

Η ειρωνική απάντηση της Ελενας Ακρίτα στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα Λατινικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ειρωνική διάθεση αντέδρασε η Ελενα Ακρίτα στις διαμαρτυρίες του Αδωνι Γεωργιάδη για την κατάργηση των Λατινικών από τις εξετάσεις στις Πανελλαδικές, που ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης έγραψε στο twitter οτι η απόφαση για την κατάργηση των Λατινικών είναι αδιανόητη. Προσθέτοντας οτι σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι κλασσικές γλώσσες ( Αρχαία Ελληνικά και Λατινικά) διδάσκονται παράλληλα καθώς αποτελούν την βάση του πολιτισμού μας και εν γένει των ανθρωπιστικών σπουδών. Και κατέληγε με την φράση: Αγράμματοι!!

Η Ελενα Ακρίτα απάντησε, υπερασπιζόμενη τις αλλαγές και ειρωνευόμενη την χρησιμότητα των Λατινικών:
«Κύριε Γεωργιαδη, εσείς να μάθετε οπωσδήποτε Λατινικά στα παιδιά σας. Μην καταστραφεί η ζωή τους όπως καταστράφηκε των δικών μας που δεν τα διδάχτηκαν. Παρεμπιπτόντως, όταν αποκαλείτε τους άλλους ‘αγράμματους’, βάλτε εσείς ο εγγράμματος και κανένα σημείο στίξης που και που, έτσι για το κακό το μάτι. Κοτζάμ αντιπρόεδρος γραφει πως η Κοινωνιολογία κάνει τα παιδιά αριστερά. Ο λόγιος.»

Μάλιστα νωρίτερα, είχε κάνει και άλλη ανάρτηση, χαρακτηρίζοντας τα Λατινικά το πιό άχρηστο μάθημα που πέρασε ποτέ από την ζωή της..

«Ήμουν καλή στα Λατινικά γιατί είχαμε έναν κούκλο καθηγητή τον αδελφό του σκηνοθέτη Διαγόρα Χρονοπούλου. Όταν έλεγες καλά το μάθημα, σού χάριζε ένα γοητευτικότατο χαμόγελο. Αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος της ‘αριστείας’ μου, άλλον δεν θυμάμαι. Όπως δεν θυμάμαι ούτε λέξη από το πιο άχρηστο μάθημα που πέρασε ποτέ από τη ζωή μοu.»

Η ανάρτηση στο facebook της Ελενας Ακρίτα:

Η ειρωνική απάντηση της Ελενας Ακρίτα στον Αδωνι Γεωργιάδη για τα Λατινικά | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Έλενα Ακρίτα Άδωνις Γεωργιάδης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ