Έτσι παγίδεψαν οι Αμερικανοί τον Μπιν Λάντεν - iefimerida.gr

Έτσι παγίδεψαν οι Αμερικανοί τον Μπιν Λάντεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Οσάμα Μπιν Λάντεν επικεφαλής της αλ Κάιντα κρυβόταν σε μία έπαυλη κοντά σε μία πακιστανική στρατιωτική ακαδημία που απείχε λιγότερο από δύο ώρες από την πακιστανική πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ όταν σκοτώθηκε σε μία επιχείρηση υπό την ηγεσία της CIA που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το βράδυ.

Ενας φωτορεπόρτερ του Ρόιτερς που βρισκόταν στην πόλη Αμποταμπάντ, βόρεια του Ισλαμαμπάντ, δήλωσε ότι η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο που οδηγούσε στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η νυχτερινή επιχείρηση στο συγκρότημα που βρισκόταν ο Μπιν Λάντεν.

"Μετά τα μεσάνυχτα, πολλοί άνδρες της ομάδας κρούσης περικύκλωσαν το συγκρότημα. Τρία ελικόπτερα πετούσαν από πάνω. Ξαφνικά κάποιοι από το έδαφος πυροβόλησαν εναντίον των ελικοπτέρων", δήλωσε ο Ναρί Χαν, ένας κάτοικος.

"Σημειώθηκαν σφορές ανταλλαγές πυροβολισμών και στη συνέχεια είδα ένα από τα ελικόπτερα να συντρίβεται", πρόσθεσε ο Χαν που παρακολουθούσε την επιχείρηση από την ταράτσα του σπιτιού του.

Ανώτεροι πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν από τη μεριά τους ότι στην επιχείρηση, η οποία διεξήχθη γύρω στις 1:30 τοπική ώρα, πήραν μέρος ελικόπτερα αλλά και στρατιώτες στο έδαφος.

Ενα πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη κοντά στην Αμποταμπάντ χθες το βράδυ, προκαλώντας το θάνατο ενός από τους επιβαίνοντες και τον τραυματισμό ακόμη δύο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, Δεν είναι ξεκάθαρο αν η συντριβή συνδέεται με το θάνατο του Μπιν Λάντεν, όμως αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί πριν από τη συντριβή του ελικοπτέρου.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Experss 24/7 μετέδωσε μία εικόνα που, σύμφωνα με το ίδιο, ήταν το πτώμα του Μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε δεχθεί μία σφαίρα στο κεφάλι.

Πάντως το γεγονός ότι ο επικεφαλής της αλ Κάιντα ζούσε πολυτελώς όχι μακριά από το Ισλαμαμπάντ μπορεί να εγείρει ερωτήματα για το Πακιστάν. "Για ένα διάστημα θα υπάρχει μεγάλη ένταση μεταξύ της Ουάσινγκτον και του Ισλαμαμπάντ, διότι ο Μπιν Λάντεν φαίνεται ότι ζούσε κοντά στο Ισλαμαμπάντ", δήλωσε ο στρατιωτικός αναλυτής Ομτιάζ Γκουλ.

Παρόλα αυτά ο αμυντικός αναλυτής και πρώην στρατηγός Ταλάτ Μασούντ επεσήμανε ότι το γεγονός ότι ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε κοινή αμερικανική και πακιστανική επιχείρηση θα περιορίσει τις αρνητικές συνέπειες στην εικόνα του Πακιστάν. "Το Πακιστάν έχει κατά πάσα πιθανότητα συμβάλει σε αυτή (την επιχείρηση) και μπορεί να λάβει τα εύσημα για αυτήν".

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ