Ο Νίκος Μαρίνος, ένας εμπνευσμένος και δημιουργικός σεφ, κρύβεται πίσω από το Uniqko, ένα εστιατόριο με άρωμα Νέας Υόρκης που από τον Μάρτιο έχει δώσει άλλον αέρα στη Μαρίνα Ζέας.
Ο ίδιος έχει γεννηθεί στο Μεγάλο Μήλο και μεγάλωσε σε μια οικογένεια όπου η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα παντρευόταν αρμονικά με τις αμερικανικές γεύσεις, πράγμα που ακολουθεί κι ο ίδιος πλέον ως επαγγελματίας.
Η διαδρομή ξεκίνησε από την σκηνή της Νέας Υόρκης, γεγονός που διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της δημιουργικής του πορείας και στιγμάτισε το μαγειρικό του στυλ: οπότε επιστρέφοντας στην πατρίδα, αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του χώρο, ακολουθώντας τη γαστρονομική του φιλοσοφία.
«Ήθελα να δώσω κάτι διαφορετικό στον Πειραιά, γιατί όλες οι παιδικές μου αναμνήσεις είναι από αυτή την περιοχή. To βασικό, όμως, είναι ότι όλα εδώ έχουν γίνει με πολλή αγάπη, όποτε και νομίζω ότι έχουμε ένα καλό πακέτο, όπως μας λένε οι πελάτες μας», μου εξηγεί ο Νίκος.
Γνωρίστε καλύτερα τους χώρους του Uniqko και τα πιάτα του, στο bovary.gr