Συχνά ακούμε ότι για να ζήσουμε έναν υγιή τρόπο ζωής, πρέπει να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο κάποιες συγκεκριμένες τροφές και σνακ από την διατροφή μας.
Όμως, μια πρόσφατη μελέτη που παρουσιάστηκε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Καρδιολογίας στο Μόναχο αναφέρει ότι η μετριοπάθεια και όχι η στέρηση είναι το κλειδί για την αποτροπή καρδιακών ζητημάτων αργότερα στη ζωή μας.
Συγκεκριμένα, μια ομάδα ερευνητών αξιολόγησε πάνω από μισό εκατομμύριο ενηλίκων με σκοπό να προσδιορίσει πώς η κατανάλωση μιας συγκεκριμένης τροφής επηρεάζει την υγεία της καρδιάς.
Βρήκαν, λοιπόν, ότι μια τροφή που οι περισσότεροι άνθρωοποι απολαμβάνουν αλλά ως τώρα πιστεύαμε ότι μας κάνει κακό, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανακοπής καρδιάς κατά κατά 23% σε σύγκριση με εκείνους που δεν την καταναλώνουν.
Διαβάστε ποια είναι η απολαυστική τροφή που μειώνει τον κίνδυνο ανακοπής της καρδιάς σύμφωνα με νέα έρευνα στο bovary.gr