Σε τόπο προσκυνήματος των νεοναζί έχει μετατραπεί ο τάφος των γονιών του Χίτλερ - iefimerida.gr

Σε τόπο προσκυνήματος των νεοναζί έχει μετατραπεί ο τάφος των γονιών του Χίτλερ

Χίτλερ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αφαίρεση της πλάκας με τα ονόματα από τον τάφο των γονέων του Αδόλφου Χίτλερ προέβησαν οι δημοτικές αρχές στην αυστριακή πόλη Λέοντινγκ, καθώς είχε μετατραπεί σε τόπο προσκυνήματος των νεοναζί.

Όπως αναφέρει το αυστριακό τηλεοπτικό δίκτυο ORF, η ταφόπετρα μετακινήθηκε την Τετάρτη, αλλά δεν έγινε εκταφή των λειψάνων του Αλοϊσίου και της Κλάρας Χίτλερ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αντιφασιστικού κινήματος, Ρόμπερτ Άιτερ, στον τόπο της ταφής των γονέων του ηγέτη των Ναζί συνέρρεαν όλο και περισσότεροι οπαδοί του, οι οποίοι τοποθετούσαν σβάστικες και άλλα σύμβολα του Τρίτου Ράιχ.

Την πρόταση για αφαίρεση της ταφόπετρας την έκαναν οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής, το αντιφασιστικό κίνημα, καθώς και η επιτροπή προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (Mauthausen-Komitee.)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ναζί ηγέτης Χίτλερ τάφος νεοναζί λείψανα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ