Το βερίκοκο είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φρούτα.
Tαυτόχρονα προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία μας και μας προστατεύει από διάφορες ασθένειες.
Το χρυσαφί – πορτοκαλί χρώμα του και η βελούδινη επιφάνειά του, το κάνουν ιδιαίτερα αγαπητό σε πολλούς.
Η εποχή του βερίκοκου αρχίζει από το τέλος του Μαΐου και διαρκεί, ανάλογα με την ποικιλία, μέχρι τα μέσα Αυγούστου.
Το βερίκοκο (ορθότερα "βερίκοκκο") είναι ο καρπός της βερικοκιάς. Εχει λίγες θερμίδες, χαμηλά λιπαρά και πολλές ίνες και υδατάνθρακες.
Καταναλώνεται κυρίως ωμό. Κάνει επίσης εξαιρετικές μαρμελάδες, κομπόστες, φρουτοσαλάτες, λικέρ και χυμούς. Αποξηραμένο χρησιμοποιείται πολύ συχνά στη μαγειρική.
Το βερίκοκο θεωρείται πηγή ζωής και μακροζωίας, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε βιταμίνη Α και περιέχει υδατάνθρακες, πεκτίνη, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, βιταμίνη Β2, β-καροτένιο, σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα ιχνοστοιχεία.
Διαβάστε τα σπουδαιότερα οφέλη που προσφέρουν τα βερίκοκα στο bovary.gr