Πώς θα ψήσουμε σωστά μια μπριζόλα με πάχος; Να είναι ζουμερή και ροζέ στο βάθος; Σαν αυτές που τρώμε στα καλά εστιατόρια;
Υπάρχει τρόπος, αρκετά απλός, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που κάνουν οι γάλλοι σεφ.
Υλικά
- Σπαλομπριζόμα 1 κιλού
- Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
Για τη σος αρωματικών
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 2000 C
- Σε πολύ ζεστό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, σοτάρετε τη σπαλομπριζόλα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
- Τοποθετήστε την σε ταψάκι και βάλτε την στο φούρνο, για λίγα λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε). Υπολογίστε 10-15 λεπτά για να σενιάν
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο τέλος, ποτέ από την αρχή γιατί το αλάτι σκληραίνει το κρέας
- Εντωμεταξύ, αναμείξτε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά ικά για τη σος
- Σερβίρετε το κρέας ξεχωριστά από τη σος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο