Μπριζόλα με αρωματικά - iefimerida.gr

Μπριζόλα με αρωματικά

Φωτογραφία: rawpixel on Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πώς θα ψήσουμε σωστά μια μπριζόλα με πάχος; Να είναι ζουμερή και ροζέ στο βάθος; Σαν αυτές που τρώμε στα καλά εστιατόρια;

Υπάρχει τρόπος, αρκετά απλός, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα που κάνουν οι γάλλοι σεφ.

Υλικά

  • Σπαλομπριζόμα 1 κιλού
  • Ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Για τη σος αρωματικών

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. χυμός λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Μπριζόλα με αρωματικά | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 2000 C
  • Σε πολύ ζεστό τηγάνι, με ελάχιστο λάδι, σοτάρετε τη σπαλομπριζόλα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά
  • Τοποθετήστε την σε ταψάκι και βάλτε την στο φούρνο, για λίγα λεπτά (ανάλογα με το πόσο καλά ψημένη τη θέλετε). Υπολογίστε 10-15 λεπτά για να σενιάν
  • Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στο τέλος, ποτέ από την αρχή γιατί το αλάτι σκληραίνει το κρέας
  • Εντωμεταξύ, αναμείξτε καλά σε ένα μπολ όλα τα υλικά ικά για τη σος
  • Σερβίρετε το κρέας ξεχωριστά από τη σος
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή μπριζόλα αρωματικά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ