Στο 97% η συμμετοχή στο PSI - iefimerida.gr

Στο 97% η συμμετοχή στο PSI

Το 97% θα φτάσει η συμμετοχή στο PSI
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Πιέσεις και στους... τελευταίους ασκεί η ελληνική πλευρά, προκειμένου η συμμετοχή στο PSI να φτάσει ει δυνατόν στο 100% τη 4η Απριλίου, οπότε και λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το Ελληνικό Δημόσιο στους κατόχους ομολόγων υπό αλλοδαπό δίκαιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες η συμμετοχή αυξήθηκε κατά 2 δισ. ευρώ, φτάνοντας στα 199 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι με τα σημερινά δεδομένα η συμμετοχή έφτασε το 97%, ενώ τις τελευταίες ώρες γίνεται lobbying προκειμένου να πειστούν και οι εναπομείναντες. Σε διαφορετική περίπτωση- τονίζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι- όσα ομόλογα μείνουν εκτός διαδικασίας, απλώς δεν θα πληρωθούν.

Κι ενώ εντείνονται οι πιέσεις για το PSI, συνεχίζεται η διαβούλευση για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φίλιππος Σαχινίδης ούτε να ακούσει δεν θέλει ότι θα βάλει μόνο τη δική του υπογραφή στη σχετική Απόφαση που θα καθορίζει τους όρους της ανακεφαλαιοποίησης και γι΄αυτόν τον λόγο έχει ζητήσει Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Η ουσία είναι, όμως, ότι η διαδικασία έχει ήδη καθυστερήσει, καθώς με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα η σχετική Απόφαση έπρεπε να είχε υπογραφεί από τη προηγούμενη εβδομάδα, ενώ τώρα πάμε για... Μεγάλη Εβδομάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ