«Οι καλοί τρόποι δεν είναι καταναγκασμός», μας λέει ο Χρήστος Ζαμπούνης, γκουρού του σαβουάρ βιβρ. «Είναι η κατάληξη της κοινής λογικής (από την ύπαρξη του ανθρώπου πάνω στη γη)».
Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε βγει ραντεβού σε ένα από τα άπειρα ιταλικά της πόλης και παραγγείλαμε αυτή την λαχταριστή μακαρονάδα με την καυτερή κόκκινη σάλτσα και την παρμεζάνα, ή την διάσημη καρμπονάρα, ή αυτή με τις γαρίδες... Ναι, όλοι το έχουμε κάνει. Και σχεδόν όλοι αναρωτηθήκαμε...πώς στο καλό θα φάω αυτό το βουνό από σπαγγέτι υπό το άγρυπνο βλέμμα του συνοδού μου. Να πάρω κουτάλι ή μήπως όχι; Κι αυτά τα μακαρονάκια που δεν χωράνε στο στόμα; Να τα γυρίσω πίσω στο πιάτο; Ή να μπουκωθώ δίχως αύριο με κίνδυνο να σταματήσω να αναπνέω;
«Οι Ιταλοί δεν καλοβλέπουν όσους χρησιμοποιούν κουτάλι» αναφέρει ο κύριος Ζαμπούνης στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω δίνοντάς μας όλα τα τιπς για να απολαύσουμε το αγαπημένο μας πιάτο χωρίς τύψεις και χωρίς να γίνουμε ο περίγελος του εστιατορίου.
Ο Χρήστος Ζαμπούνης, δεν παραλείπει να μας υπενθυμίσει παράλληλα και κάποιους κανόνες καλής συμπεριφοράς, όπως το πλύσιμο των χεριών, η οδοντογλυφίδα (αλήθεια τι κάνουμε με αυτή;) και άλλες λεπτομέρειες και μη, στο τραπέζι.
Δείτε το βίνετο με τον Χρήστο Ζαμπούνη να μας δείχνει πώς τρώγεται σωστά η μακαρονάδα, στο Bovary.gr