Σαλβίνι: Το πλοίο Aquarius μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία - iefimerida.gr

Σαλβίνι: Το πλοίο Aquarius μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία

141 μετανάστες που περισυνέλεξε από τη θάλασσα μεταφέρει το πλοίο Aquarius /Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Το πλοίο Aquarius μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία».

Αυτό ήταν εμμέσως πλην σαφώς το μήνυμα που έστειλε για μία ακόμη φορά ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αναφερόμενος στο πλοίο που μεταφέρει 141 ανθρώπους τους οποίους περισυνέλεξε στη Μεσόγειο.

Πιο αναλυτικά, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Σαλβίνι γράφει: «Πλοίο ΜΚΟ Aquarius με άλλους 141 μετανάστες. Γερμανική ιδιοκτησία, ναυλώθηκε από γαλλική ΜΚΟ, ξένο πλήρωμα, σε χωρικά ύδατα της Μάλτας, με σημαία Γιβραλτάρ. Μπορεί να πάει όπου θέλει, αλλά όχι στην Ιταλία! Στοπ στους διακινητές ανθρώπων και στους συνενόχους. Κλειστά λιμάνια, ανοικτές καρδιές».

Με το μήνυμα του Ιταλού υπουργού επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η γραμμή της ιταλικής κυβέρνησης, η οποία έχει αποφασίσει να κλείσει τα λιμάνια της στα πλοία των ΜΚΟ που διασώζουν μετανάστες και πρόσφυγες στη Μεσόγειο και να δέχεται μόνον τα σκάφη των ευρωπαϊκών στρατιωτικών αποστολών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σαλβίνι aquarious μετανάστες Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ