Το αυγό ποσέ είναι ίσως η πιο υγιεινή και νόστιμη εκδοχή του μαγειρεμένου αυγού.
Τα γκουρμέ εστιατόρια που σερβίρουν brunch και πρωινά, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν στις συνταγές τους μόνο ποσέ αυγά. Και όχι μόνο γιατί είναι υγιεινά, αλλά γιατί με την μέθοδο αυτή του βρασμού πετυχαίνουν την τέλεια πυκνότητα. Έτσι το αυγό είναι απ’ έξω αφράτο και μέσα υδαρές όσο πρέπει.
Πολλοί από εσάς πιθανότατα έχετε προσπαθήσει, εκείνο το Σαββατοκύριακο που έιχατε άπειρη ελεύθερη ώρα, να φτιάξετε το τέλειο ποσέ αυγό. Αυτό που είδατε όμως στο κατσαρολάκι στο οποίο σιγόβραζε το νερό έφερνε σε φαντασματάκι και όχι σε αυγό.
Και πιθανότατα αυτή να ήταν και η τελευταία σας προσπάθεια να μαγειρέψετε με τον τρόπο αυτό τα αυγά σας.
Όπως και στα scrambled eggs, υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψιν για να μην ξαναβρείτε φαντασματάκι στο πιάτο σας. Όχι, δεν μιλάμε για το tip με το ξύδι, το οποίο διχάζει τους σεφ.
Το μυστικό για να πετύχεις το τέλειο ποσέ αυγό, στο bovary.gr