Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης χθες το απόγευμα στη Βουλή και ενσωματώθηκε στο «πολυνομοσχέδιο» του υπουργείου, επαναπροσδιορίζονται οι κατηγορίες των υπαλλήλων, που θα λάβουν εκλογικό επίδομα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Με την τροπολογία δεν προσδιορίζεται, ωστόσο, το ύψος του επιδόματος που θα λάβει κάθε μία από τις κατηγορίες των υπαλλήλων, καθώς η ρύθμιση αυτή αποτελεί κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών.
Στους δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι υπάλληλοι των δήμων, οι οποίοι μετά και από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, απειλούσαν με αποχή από κάθε εκλογική διαδικασία στην περίπτωση που δεν θα τους χορηγούνταν το επίδομα.
Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό επίδομα γι΄ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων είχε ενσωματωθεί στο έξοδα κίνησης το οποίο λάμβαναν οι υπάλληλοι των δήμων, το οποίο, όμως, καταργήθηκε με το νέο μισθολόγιο.
Με την ίδια απόφαση αναμένεται να οριστεί και ο αριθμός των λειτουργών και υπαλλήλων που θα απασχολούνται στην εκλογική διαδικασία και, ως εκ τούτου, θα λάβουν το εκλογικό επίδομα.
Συγκεκριμένα, με βάση την «τροπολογία Γιαννίτση» εκλογικό επίδομα χορηγείται στις εξής κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που «απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλη εκδήλωσης της λαϊκής ετυμηγορίας»:
- Λειτουργούς και υπαλλήλους των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
- Υπαλλήλους του Εθνικού Τυπογραφείου.
- Υπαλλήλους των Περιφερειών και των δήμων.
- Εφόρους αντιπροσώπων δικαστικής αρχής.
- Αντιπροσώπους δικαστικής αρχής και γραμματείς και διερμηνείς εφορευτικών επιτροπών.
- Υπαλλήλους που απασχολούνται με τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.