Πέρασαν 73 χρόνια από την ρίψη της πρώτης ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα και οι μνήμες παραμένουν ακόμα ζωντανές από το πιο ισοπεδωτικό βομβαρδισμό.
Στις 6 Αυγούστου 1945, η πυρηνική βόμβα ουρανίου «Λιτλ Μπόι» («Αγοράκι») ρίφθηκε στη Χιροσίμα από το πλήρωμα του αμερικανικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Ενόλα Γκέι, σκοτώνοντας άμεσα περί τους 70.000 ανθρώπους. Περίπου το 69% των οικοδομημάτων της πόλεως καταστράφηκε εντελώς και ένα άλλο 6,6% υπέστη σοβαρές ζημιές. Κατά τους επόμενους μήνες, περί τους 60.000 ακόμα ανθρώπους απεβίωσαν από τραύματα ή έκθεση σε ραδιενέργεια. Επί του συνόλου των θανάτων εκτιμάται ότι το 60% οφείλεται στην αρχική θερμοκρασία (από ακαριαία ολική εξαέρωση ή τήξη του σώματος μέχρι εγκαύματα), το 20% από μηχανικό τραυματισμό από το ωστικό κύμα (καθαυτό έκρηξη) και το υπόλοιπο 20% από τη ραδιενέργεια. Από το 1945 μέχρι σήμερα, αρκετές χιλιάδες ακόμα χιμπακούσα έχουν πεθάνει από ασθένειες που προκάλεσε η έκρηξη της βόμβας, οι περισσότεροι από λευχαιμία, λέμφωμα, καρκίνο των πνευμόνων και άλλα είδη καρκίνου
Ωστόσο παρά την ολοκληρωτική καταστροφή η πόλη ξαναγεννήθηκε. Φωτογράφοι παίρνοντας ως δεδομένο τις εικόνες του 1945, επισκέφθηκαν τα ίδια ακριβώς σημεία και τα απαθανάτισαν. Οι φωτογραφίες δίπλα η μία στην άλλη προκαλούν δέος.
Τις φωτογραφίες της είχε δημοσιεύσει η Metro