Η ιστορία της τσουχτής, της μακαρονάδας που είναι φτωχή σε υλικά, αλλά πλούσια σε γεύση και...θερμίδες, μας πάει αρκετά πίσω στο χρόνο.
Τότε που η Μανιάτισσες, έπρεπε να φροντίζουν για τα πάντα. Τα χωράφια, τα ζώα, το σπίτι, τα παιδιά, τον άντρα... Ο χρόνος λιγοστός, όπως λιγοστά ήταν και τα υλικά στην κουζίνα.
Παραδοσιακά, χειροποίητα, κατευθείαν από τον κήπο, ή το κοτέτσι, σίγουρα δεν υστερούσαν σε φρεσκάδα και γεύση.
Στην αγροτική οικονομία της Μάνης οι "Τσουχτές" θεωρούνταν ένα πιάτο “πολυτέλειας”, ικανό να προσφερθεί σε απρόσμενους επισκέπτες καθώς διαθέτουν υλικά που μπορούν να ισορροπήσουν την έλλειψη κρέατος στο σπιτικό» γράφει στη σελίδα του το εστιατόριο Μάνη-Μάνη.
Αυτή την συνταγή της τσουχτής, η οποία απαιτεί ελάχιστα υλικά μπορείτε να την κάνετε στο σπίτι σε πολύ λίγο χρόνο.
Δείτε πώς θα φτιάξετε την Τσουχτή, την αυθεντική μακαρονάδα της Μάνης στο bovary.gr