Τέσσερις δυτικοί ποδηλάτες νεκροί από επίθεση στο Τατζικιστάν - «Τρομοκρατική» ενέργεια, βλέπουν οι Αρχές - iefimerida.gr

Τέσσερις δυτικοί ποδηλάτες νεκροί από επίθεση στο Τατζικιστάν - «Τρομοκρατική» ενέργεια, βλέπουν οι Αρχές

Φωτογραφία: Twitter
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τρομοκρατική ενέργεια ενδέχεται να οφείλεται ο θάνατος τεσσάρων ξένων ποδηλατών, που παρέσυρε όχημα στο Τατζικιστάν και στη συνέχεια τους εγκατέλειψε ο οδηγός, όπως είπε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας.

Οι τουρίστες, οι οποίοι προέρχονταν από τις ΗΠΑ, την Ελβετία και την Ολλανδία, σκοτώθηκαν χθες Κυριακή. Άλλοι τρεις από την Ελβετία, την Ολλανδία και τη Γαλλία τραυματίσθηκαν -- ο ένας τους φέρει επίσης τραύμα από μαχαίρι.

«Εξετάζουμε όλες τις εκδοχές --δυστύχημα, ληστεία... περιλαμβανομένης της τρομοκρατικής ενέργειας», δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο υπουργός Εσωτερικών Ναζαραλί Πιρναζάροφ.

#BREAKING: Deadly Tajikistan 'hit-and-run' in which 4 tourists killed, 3 injured, was a terror attack on tourists pic.twitter.com/OogkAWfL5l

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, ο υπουργός διευκρίνισε πως οι ξένοι τουρίστες ενδέχεται να έπεσαν θύματα επίθεσης και πως οι δράστες «είχαν μαχαίρια και πυροβόλα όπλα».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η αστυνομία συνέλαβε έναν ύποπτο και σκότωσε έναν άλλον που αντιστάθηκε στη σύλληψη.

Τρεις άλλοι παραμένουν ασύλληπτοι, μεταξύ των οποίων ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου που η αστυνομία πιστεύει ότι έπεσε πάνω στους τουρίστες που ποδηλατούσαν σε αγροτική περιοχή, 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας Ντουσαμπέ.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ/Reuters-AFP


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τατζικιστάν ΝΤΟΥΣΑΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ