Νέες απειλές από τον Μάικ Πενς για κυρώσεις στην Τουρκία - iefimerida.gr

Νέες απειλές από τον Μάικ Πενς για κυρώσεις στην Τουρκία

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες απειλές για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της συνεχιζόμενης κράτησης του αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

«Ο πάστορας Άντριου Μπράνσον είναι ένας αθώος άνθρωπος», τόνισε ο Μάικ Πενς μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Είναι ένας άνθρωπος με βαθιά θρησκευτική πίστη, ο οποίος επιτελεί ποιμενικό έργο στην Τουρκία για πάνω από 20 χρόνια».

Ο Αμερικανός πάστορας Άντριου Μπράνσον (Φωτογραφία: ΑΡ)

Ο Πενς πρόσθεσε ότι το γεγονός πως ο ιερωμένος αποφυλακίστηκε και του επιβλήθηκε κατ' οίκον περιορισμός «δεν αρκεί».

Ο Μπράνσον, που πέρασε 21 μήνες σε τουρκική φυλακή, κατηγορείται από τις τουρκικές αρχές για υποστήριξη της ισλαμιστικής οργάνωσης η οποία, σύμφωνα με την Άγκυρα, βρισκόταν πίσω από το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, αλλά και της εκτός νόμου αυτονομιστικής κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK). Ο αμερικανός πάστορας, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 35 ετών αν κριθεί ένοχος.

Πληροφορίες: ΑΜΠΕ/dpa

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ