Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη, λέει το ΔΝΤ - iefimerida.gr

Οι Έλληνες πρέπει να κάνουν περισσότερα για την ανάπτυξη, λέει το ΔΝΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

O αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ναογιούκι Σινοχάρα, με δηλώσεις του υποστήριξε πως η Ελλάδα πρέπει να κάνει πολύ περισσότερα, προκειμένου να υπάρξει ανάπτυξη και παράλληλα προειδοποίησε για το ενδεχόμενο νέας κλιμάκωσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.


«Οι περυσινοί οικονομικοί δείκτες έδειξαν μια σημαντική υποχώρηση της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ενθαρρυντικά σημάδια προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες και οι οικονομικοί δείκτες σταθεροποιήθηκαν ή άρχισαν να βελτιώνονται όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ», δήλωσε σε ομιλία του στην Μπανγκόκ.

Ο αξιωματούχος του ΔΝΤ χαιρέτισε το σχέδιο στήριξης της Ελλάδας από την ΕΕ. Όμως, προσέθεσε, «δεν υπάρχει χώρος για αυταρέσκεια. Πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για να τονωθεί η ανάπτυξη».

Η πρόοδος στην παγκόσμια οικονομία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα «εξακολουθεί να είναι πολύ εύθραυστη. Οι κίνδυνοι εξακολουθούν να είναι πολύ σημαντικοί. Η πιο άμεση ανησυχία είναι μια νέα κλιμάκωση της κρίσης της Ευρωζώνης. Είμαστε σε ένα πολύ στενό δρόμο προς την ανάκαμψη της οικονομίας και ο κίνδυνος του εκτροχιασμού είναι πολύ υψηλός», είπε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ