Ζητούν διακανονισμό, για να επιστρέψουν τα παράνομα προνοιακά επιδόματα - iefimerida.gr

Ζητούν διακανονισμό, για να επιστρέψουν τα παράνομα προνοιακά επιδόματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι πολίτες που εισέπρατταν τα προνοιακά επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται, έχουν θορυβηθεί από τους ελέγχους που βρίσκονται σε εξέλιξη και προσέρχονται στο Δήμο Αθηναίων, ζητώντας να επιστρέψουν τα χρήματα.

Αυτό υποστήριξε η αρμόδια αντιδήμαρχος Καλλιόπη Γιαννοπούλου, μιλώντας στον Βήμα 99,5. Όπως είπε, η κ. Γιαννοπούλου, δεκάδες πολίτες έχουν ήδη ζητήσει από τον Δήμο Αθηναίων να προχωρήσουν σε οικονομικό διακανονισμό για τα χρήματα που εισέπραξαν και δεν τα δικαιούνταν.

Η αντιδήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι ο Δήμος δεν έχει προβεί σε κάποια ενέργεια μέχρι να διευκρινιστεί το ζήτημα από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι 36.294 δικαιούχοι, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους έπαιρναν επιδόματα τυφλότητας ή απροστάτευτων ανηλίκων, δεν προσήλθαν να απογραφούν. Από τη μη καταβολή των επιδομάτων σε μη δικαιούχους, για το Δημόσιο προκύπτει εξοικονόμηση 111 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί ποιοι ελάμβαναν επιδόματα, χωρίς να τα δικαιούνται. Οι φάκελοι με όσους παράνομα ελάμβαναν προνοιακό επίδομα θα σταλούν στον εισαγγελέα και θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά που εισέπραξαν παράνομα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ