Θεσσαλονίκη: Σημεία συγκέντρωσης για είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής - iefimerida.gr

Θεσσαλονίκη: Σημεία συγκέντρωσης για είδη πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής

Σπεύδουν οι Θεσσαλονικείς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άμεση κινητοποίηση αλληλεγγύης υπάρχει στη Θεσσαλονίκη για την στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί από την φονική φωτιά στην Αττική.

Ηδη από χθες σε πολλά σημεία της πόλης συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για να σταλούν άμεσα στην Αθήνα. Ξηρά τροφή, betadine, fudicin και γάζες είναι τα είδη ανάγκης που χρειάζονται άμεσα.
Αυτή την ώρα, πολίτες, συγκεντρώνουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης στην πλατεία Αριστοτέλους μπροστά από το Electra Palace.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το seleo.gr πραγματοποιείται συγκέντρωση είδων πρώτης ανάγκης στην Πέτρου Συνδίκα 61, στο Oikies Real Estate. Μέχρι αύριο, στις 18:00, ο καθένας μπορεί να προσφέρει γάζες, παιδικές πάνες,μωρομάντηλα,Fucidin,Betadine, τρόφιμα μακράς διάρκειας-ξηρής συντήρησης(φρυγανιές,μπισκότα,κονσέρβες). Το μεσιτικό γραφείο θα μισθώσει μεταφορική, ώστε να φτάσουν τα είδη πρώτης ανάγκης στους πληγέντες.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης στο περίπτερο 16 της ΔΕΘ.
Η ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης:
«Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη βαθύτατη οδύνη της για την ανείπωτη τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Αττική και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς και σε όσους εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.
Η Δημοτική Αρχή βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς των πυρόπληκτων Δήμων και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο τις πληγείσες περιοχές.
Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν συνεννόησης, σήμερα και Πέμπτη την 26 Ιουλίου, κατά τις ώρες 9.00 έως 13.00, θα συγκεντρωθούν στο Περίπτερο 16 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης είδη πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα: νερά και χυμοί σε ατομική συσκευασία, γάλα μακράς διάρκειας, κρουασάν, μπισκότα, μπάρες δημητριακών, φρυγανιές, κονσέρβες και μωρομάντηλα.
Εφόσον παραστεί ανάγκη, η συγκέντρωση τροφίμων θα παραταθεί, ενώ η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σε διαρκή ετοιμότητα, προκειμένου να συγκεντρώσει και να προσφέρει οποιαδήποτε υλική βοήθεια κρίνουν αναγκαία τα αρμόδια όργανα Πολιτικής Προστασίας».

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, επίσης γίνεται στο COLORS Urban Hotel (Τσιμισκή 13). Τα είδη που συγκεντρώνουμε & είναι απαραίτητα είναι: Εμφιαλωμένο Νερό, Παιδικές Πάνες, Μωρομάντιλα, Τρόφιμα μακράς συντηρήσεως συσκευασμένα όπως μπισκότα, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη κ.α., Είδη περιποίησης πληγών: γάζες & αντισηπτικά (τύπου Betadine, Fucidin). Η συγκέντρωση των ειδών γίνεται έως την Παρασκευή 27/07 στις 11:00 το πρωί στην οδό Τσιμισκή 13, στη reception του COLORS Urban Hotel».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ