Τραμπ: Eίμαστε έτοιμοι για «πραγματική συμφωνία» για το πυρηνικό πρόγραμμα τη Τεχεράνης - iefimerida.gr

Τραμπ: Eίμαστε έτοιμοι για «πραγματική συμφωνία» για το πυρηνικό πρόγραμμα τη Τεχεράνης

O Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε σήμερα ανοιχτό το ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης μιας νέας συμφωνίας για την αποπυρηνικοποίηση του Ιράν, δύο μέρες μετά τη σκληρή επίθεση που εξαπέλυσε στην Τεχεράνη.

«Θα δούμε τι θα συμβεί, αλλά είμαστε έτοιμοι να συνάψουμε μια πραγματική συμφωνία, όχι τη συμφωνία στην οποία κατέληξε η προηγούμενη κυβέρνηση και η οποία ήταν μια καταστροφή», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος σε ομιλία του σε εκδήλωση βετεράνων πολέμων.

Τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος με tweet του απείλησε το Ιράν, απευθυνόμενος στον Ιρανό πρόεδρο Χασάν Ροχανί λέγοντας: «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΙΛΗΣΕΙΣ ΤΙΣ ΗΠΑ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ». Είχε προηγηθεί δήλωση του Ροχανί με την οποία καταδίκαζε τις εχθρικές πολιτικές που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον έναντι της Τεχεράνης.

Αργά χθες ο ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ με tweet του απάντησε στον Τραμπ: «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ντόναλντ Τραμπ ΗΠΑ Τεχεράνη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ