Τι είναι τα άλατα μπάνιου και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείτε; - iefimerida.gr

Τι είναι τα άλατα μπάνιου και γιατί πρέπει να τα χρησιμοποιείτε;

Ευεργετική και καταπραϋντική η χρήση των αλάτων μπάνιου. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και ενώ ο χρόνος που αφιερώνουμε σε αυτόν μπορεί να το μετατρέπει σε μια καθημερινή αναγκαιότητα, τίποτα δεν μας σταματά από το να το απολαμβάνουμε.

Το μυστικό για να διώξει κανείς μακριά το άγχος της ημέρας, είναι η προσθήκη κάποιων προϊόντων περιποίησης που θα μετατρέψουν το ταπεινό μπάνιο σας σε μια παραδεισένια εμπειρία σπα, αλλά αν οι μπουρμπουλήθρες δεν είναι το φόρτε σας, ίσως να θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα άλατα μπάνιου.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία από άλατα μπάνιου, τα οποία προσφέρουν διαφορετικά πλεονεκτήματα.


Τα άλατα που είναι διαλυτά στο νερό, προσφέρουν μια σειρά από οφέλη για την καταπολέμηση του στρες και της κούρασης, μειώνουν τις φλεγμονές, καταπραϋνουν τις λοιμώξεις και αποτοξινώνουν το δέρμα.

Ποιοι τύποι αλάτων υπάρχουν και ποιον πρέπει να επιλέξετε;
Μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές στον κόσμο των αλάτων μπάνιου είναι εκείνα τα μικρά ροζ, γνωστά ως άλατα Ιμαλαϊων. Ένας ιδιαίτερα καλός αποτοξινωτής, αυτά τα άλατα είναι ιδανικά εάν το σώμα σας είναι υπό πίεση καθώς αυτό που κάνουν είναι να εξουδετερώνουν την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια που έχουμε απορροφήσει από τα σύγχρονα gadgets.


Εάν κάνετε μπάνιο με τα συγκεκριμένα άλατα να μην ξαφνιαστείτε αν διαπιστώσετε ότι η θερμοκρασία του σώματός σας θα ανέβει απότομα, προτού επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα απολαύσετε έναν ήσυχο βραδινό ύπνο.

A post shared by Simply AC Boutique LLC (@simplyacboutique) on Jul 22, 2018 at 10:57am PDT


Ομοίως, τα άλατα μαγνησίου είναι μια ακόμη επιλογή για χαλάρωση. Τα άλατα αυτά βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής και το άγχος, πράγμα που σημαίνει ότι κάνουν καλό στους πονεμένους μύες.

Αν πάλι το δέρμα σας είναι προβληματικό, τα άλατα της Νεκράς Θάλασσας πρέπει να είναι η πρώτη σας επιλογή. Τα άλατα αυτά, που παρασκευάζονται από ένα μίγμα μαγνησίου, ασβεστίου, νατρίου και καλίου, βοηθούν στην ενυδάτωση και την ενθάρρυνση της φυσικής επούλωσης του δέρματος καθιστώντας τα ιδανικά για όσους πάσχουν από δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ακμή ή ψωρίαση.

A post shared by www.esselleSF.com (@essellesf) on Jul 22, 2018 at 9:06am PDT


Γεμίστε λοιπόν την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και προσθέστε 250 γραμμάρια από τα άλατα που θα επιλέξετε και επαναλάβετε δύο έως τρεις φορές την εβδομάδα για μέγιστο αποτέλεσμα.

Φωτογραφίες: Shutterstock

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ