Σιωπητήριο επέβαλε ο Βενιζέλος στους υπό αποχώρηση βουλευτές - iefimerida.gr

Σιωπητήριο επέβαλε ο Βενιζέλος στους υπό αποχώρηση βουλευτές

Σιωπητήριο επέβαλε ο Βενιζέλος στους υπό αποχώρηση βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο κατά πάσα πιθανότητα θα εγκρίνει και την σύνθεση της κεντρικής εκλογικής επιτροπής του κινήματος.

Όπως ήδη έχει προαναγγείλει η Ιπποκράτους στην εκλογική επιτροπή θα κληθούν να συμμετάσχουν όλα τα κορυφαία στελέχη, καθώς επίσης και όσα στελέχη έχουν θεσμικούς ρόλους (Πολιτικό Συμβούλιο, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, γραμματέας νεολαίας, νυν και πρώην Πρόεδρος Βουλής, γραμματέας κοινοβουλευτικής ομάδας, αντιπρόεδρος κυβέρνησης).

Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τα στελέχη του κόμματος να σιωπήσουν αναφορικά με το θέμα των επιστροφών των διαγραφέντων υπονοώντας ότι επιθυμεί να χειριστεί προσωπικά το θέμα κατά περίπτωση και εφόσον προηγουμένως συζητηθεί διεξοδικά στα αρμόδια όργανα του κινήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος αντιμετωπίζει θετικά την επιστροφή των 8 βουλευτών που παραμένουν στην κοινοβουλευτική ομάδα και έχουν ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους και την νέα δανειακή σύμβαση, ωστόσο διατηρεί επιφυλάξεις για το κατά πόσο πρέπει να επιστρέψουν οι διαγραφέντες και κυρίως όσοι δεν ψήφισαν την δανειακή σύμβαση. Σ' αυτήν την κατηγορία εντάσσονται οι Βάσω Παπανδρέου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μεγάλη συζήτηση γίνεται στο ΠΑΣΟΚ και για την επιστροφή της Μιλένας Αποστολάκη με δεδομένες τις ευαίσθητες ισορροπίες στην β' εκλογική περιφέρεια Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε πάντως χθες ενοχλημένος και από την εικόνα των δημόσιων... αποχωρήσεων στελεχών που ανακοινώνουν ότι δεν θα είναι υποψήφιοι χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει την Ιπποκράτους. Γι' αυτόν τον λόγο ζήτησε να μην συνεχιστεί αυτή η πρακτική και μάλιστα έψεξε και τον Σωκράτη Ξυνίδη που ενήργησε κατ' αυτόν τον τρόπο δημιουργώντας πρόβλημα στην εικόνα του ΠΑΣΟΚ σε μία περίοδο συστράτευσης. Πάντως για να μην δημιουργηθούν νέες εντυπώσεις με δική του πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι πλέον υποψήφιοι βουλευτές οι Βαγγέλης Αργύρης, Νίκος Σαλαγιάννης και Βασίλης Γερανίδης. Ο κ. Σαλαγιάννης ανέλαβε χθες επισήμως καθήκοντα νέου γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ στην θέση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Επίσης, στο Πολιτικό Συμβούλιο επέστρεψε έπειτα από πρόσκληση του κ. Βενιζέλου και ο παραιτηθείς Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ