Στη δικαιοσύνη τα επισφαλή δάνεια των συνεταιριστικών τραπεζών - iefimerida.gr

Στη δικαιοσύνη τα επισφαλή δάνεια των συνεταιριστικών τραπεζών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση των συνεταιριστικών τραπεζών Αχαΐας, Λαμίας και Λήμνου-Λέσβου διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, με αφορμή τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για χορήγηση επισφαλών δανείων.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οι τρεις επίμαχες τράπεζες εμφάνιζαν μεγάλη κεφαλαιακή ανεπάρκεια εξαιτίας απαιτήσεων από επισφαλείς δανειοδοτήσεις που είχαν χορηγήσει.

Η εισαγγελική έρευνα έχει στόχο να εξακριβώσει αν στην υπόθεση των χορηγηθέντων επισφαλών δανείων των τριών τραπεζών προκύπτουν ποινικές ευθύνες των υπευθύνων τους και συγκεκριμένα αν στοιχειοθετείται η διάπραξη αδικημάτων όπως αυτά της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Η Τράπεζα της Ελλάδας είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας των τριών συνεταιριστικών καθώς, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωσή της, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων για τη βιωσιμότητά τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ