Τελικός παρωδία στη ζούγκλα του ΟΑΚΑ - iefimerida.gr

Τελικός παρωδία στη ζούγκλα του ΟΑΚΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μία «γιορτή» του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως χαρακτήριζε η ΕΠΟ τον τελικό (πριν την αναμέτρηση φυσικά), μετατράπηκε σε παρωδία. Μία κατάκτηση κυπέλλου από μία ιστορική ομάδα, όπως η ΑΕΚ, αντί να προκαλέσει χαρά, ενθουσιασμό και πανηγυρισμούς ήταν απλώς η αφορμή για κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους στα ελληνικά γήπεδα, ο χουλιγκανισμός και η τυφλή βία.

Πριν από την έναρξη του τελικού στις περιοχές του Ζωγράφου, της Λ.Αλεξάνδρας και του Αμαρουσίου, κοντά στο ΟΑΚΑ, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης, με οπαδούς του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ να προκαλούν μεγάλης έκτασης επεισόδια. Η Αστυνομία αντέδρασε, αλλά με σχετική καθυστέρηση. Και η συνέχεια δόθηκε στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, όταν οπαδοί προσπάθησαν να περάσουν χωρίς εισιτήριο. Οι Αστυνομικοί τους απώθησαν ενώ οι οπαδοί της ΑΕΚ που ήταν ήδη στις εξέδρες πετούσαν στις αστυνομικές δυνάμεις κροτίδεςκαι φωτοβολίδες.

Και ενώ όλοι πίστευαν πως η διοργανώτρια αρχή που έχει και την αποκλειστική ευθύνη για ότι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο, θα είχε προβλέψει καταστάσεις και θα είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, η εικόνα μέσα στο γήπεδο ήταν κωμικοτραγική. Κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου οπαδοί της ΑΕΚ έτρεχαν μέσα στο γήπεδο, ανενόχλητοι, κινούμενοι απειλητικά προς το πέταλο των οπαδών του Ατρόμητου. Όταν έφτασαν έως εκεί άρχισε ο «πόλεμος της φωτοβολίδας». Ευτυχώς που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήταν παρόν στον τελικό, όπως συνηθίζεται από 1998, γιατί τι να δει, τι να σκεφτεί και τι να δηλώσει μετά από αυτό το σκηνικό παρωδίας που είχε στηθεί και οι αρμόδιοι επέτρεψαν να συνεχιστεί μέχρι το τέλος.

Με το σφύριγμα της λήξης - 7 λεπτά νωρίτερα – από το προβλεπόμενο, μία λαοθάλασσα οπαδών της ΑΕΚ πλημμύρισε τον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει με τους παίχτες της ομάδας την κατάκτηση του κυπέλλου. Τότε τερέν μετατράπηκε σε ζούγκλα με τους κιτρινόμαυρους οπαδούς να έρχονται στα χέρια με τους παίκτες του Ατρομήτου. Μάχες σώμα με σώμα, θυμίζοντας τα όσα έγινα μετά τη λήξη του αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Μήπως οι κύριοι από την ΕΠΟ και φυσικά από την πολιτεία πρέπει να αφήσουν τους πανηγυρισμούς και να ασχοληθούν σοβαρά με αυτό που έχουν αναλάβει. Η εικόνα του ΟΑΚΑ μετά το τέλος του τελικού αντί να θυμίζει γιορτή, ήταν ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Βέβαια όλα αυτά για ακόμα μια φορά θα ξεχαστούν, μέχρι να έρθουν τα επόμενα

Για την ιστορία και με ανάμνηση τις εικόνες ντροπής και βιαιότητας από το ΟΑΚΑ η ΑΕΚ μετά από εννέα χρόνια κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας με τη νίκη της 3-0 επί του Ατρομήτου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ