Χρυσοχοΐδης: Τα κέντρα λαθρομεταναστών θα ανοίξουν θέσεις εργασίας - iefimerida.gr

Χρυσοχοΐδης: Τα κέντρα λαθρομεταναστών θα ανοίξουν θέσεις εργασίας

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την σύσταση επιτροπών για την δημιουργία 30 κέντρων προσωρινής κράτησης λαθρομεταναστών ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά τη συνάντηση που είχε με περιφερειάρχες όλης της χώρας.

Στη δίωρη σύσκεψη, ο υπουργός άκουσε όλες τις παρατηρήσεις αλλά και αντιρρήσεις που υπήρχαν, από τους περιφερειάρχες, ωστόσο δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην κίνηση αυτή. Όπως χαρακτηριστικά είπε, η δημιουργία των κέντρων όχι μόνο δεν θα υποβαθμίσει, αλλά θα ανοίξει νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινωνίες.

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα κονδύλια για την δημιουργία των κέντρων κράτησης, ύψους 250 εκ. ευρώ, θα δοθούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της δημιουργίας του πρώτου κέντρου στην Νεάπολη Κοζάνης, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι έτοιμο στα μέσα Απριλίου.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και οι γενικοί γραμματείες περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας και οι πρόεδροι των περιφερειακών ενώσεων δήμων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ