Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με τον σολωμό όσο μια πανδαισία λαχανικών. Κλάσεις ανώτερο από ρύζι, μακαρόνια κλπ.
Υλικά
- 1-2 κολοκυθάκια
- 2 φλυτζάνια μπουκέτα μπρόκολο
- 1 κρεμμύδι
- 2-4 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα Dijon
- 1 κουταλιά σούπας μέλι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 3 φιλέτα σολωμού
- 1 φλυτζάνι ντοματίνια
- Λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
- Απλώστε λαδόχαρτο στο ταψάκι της κουζίνας σας
- Κόψτε το κρεμμύδι και το κολοκύθι και απλώστε τα, μαζί με τα μπουκετάκια μπρόκολο στο ταψί
- Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στα λαχανικά, και λίγο ελαιόλαδο
- Ψήστε τα για 8 λεπτά
- Στο μεταξύ, σε μπολάκι βάλτε το μέλι, τη μουστάρδα, 1 κουταλιά ελαιόλαδο, 1 ψιλοκομμένο σκόρδο και χυμό λεμονιού
- Βγάλτε τα λαχανικά από το φούρνο -Προσθέστε τα ντοματίνια και τα φιλέτα σολωμού στο ταψάκι
- Περάστε με πινέλο το μισό μείγμα μουστάρδας, ρίξτε αλάτι και πιπέρι, περάστε και το υπόλοιπο μείγμα, στο σολωμό
- Απλώστε παντού το υπόλοιπο ψιλοκομμένο σκόρδο
- Ψήστε για άλλα 15 λεπτά, ανάλογα με το πάχος του ψαριού
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο