Μόντι: «Η Ισπανία μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία» - iefimerida.gr

Μόντι: «Η Ισπανία μας δημιουργεί μεγάλη ανησυχία»

Μάριο Μόντι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στην Ισπανία ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο πως μια ενδεχόμενη αύξηση του κόστους δανεισμού για την Μαδρίτη είναι ικανή να «μολύνει» και την Ιταλία.

«Η Ισπανία έκανε βαθύτατες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας αλλά δεν έδωσε την ίδια προσοχή και στα δημόσια οικονομικά. Αυτό μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία» δήλωσε στην διάρκεια συνεδρίου ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος φοβάται πως ο εφησυχασμός και η απειθαρχία των κρατών μελών στις υποδείξεις των Βρυξελλών για δημοσιονομική προσαρμογή μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω κινδύνους στην «εύθραυστη ανάρρωση» της Ευρωζώνης.

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις Μόντι, ο Ισπανός υπουργός επί Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Ινίγκο Μέντεζ ντε Βίγκο απάντησε ενοχλημένος: «Ρωτήστε το Μόντι, όχι εμένα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ