Με περίπου 60% αύξηση στις αφίξεις έκλεισε ο Ιούνιος στην Αστυπάλαια συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα του 2017.
«Αν υπολογιστεί ο όγκος των προσεγγίσεων με ιδιωτικά σκάφη, κότερα και αεροπλάνα, πέρα από τα τακτικά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά δρομολόγια, είναι σαφές ότι η φετινή εικόνα ξεπερνάει κάθε προηγούμενο», σημειώνει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Μαρία Καμπούρη και το αποδίδει « στη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε με τη συμπαράσταση της Περιφέρειας και των επαγγελματιών του νησιού για την προσέγγιση των διεθνών αγορών με μελετημένες και μεθοδικές κινήσεις , σύμφωνα με το σχεδιασμό και της εταιρίας συμβούλων μας».
Και κατέληξε: «Η θετική ενέργεια της Αστυπάλαιας, τώρα πλέον, καταγράφεται και σε αριθμούς και αυτό μας δικαιώνει για όσα σχεδιάσαμε και για όσα έχουμε προγραμματίσει για τη συνέχεια που πιστεύουμε ότι θα είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα στοιχεία που σήμερα παρουσιάζουμε».
Μόλις πέρυσι η γερμανική εφημερίδα Die Welt είχε καει αφιέρωμα στο νησί των Δωδεκανήσων.
Με τον τίτλο «Γνωρίζετε την Αστυπάλαια;» η γερμανική εφημερίδα στην έντυπη έκδοσή της υμνεί το μικρό ελληνικό νησί σε ένα αφιέρωμα που εκθειάζει τις ομορφιές του.
«Το ελληνικό νησί είναι σχεδόν άγνωστο. Πρόκειται για ένα μικρό διαμάντι. Η γοητεία του έγκειται στο ότι δεν είναι αξιοποιημένο» γράφει η Die Welt στο ρεπορτάζ/αφιέρωμα, που φιλοξενεί το νησί της Αστυπάλαιας.
Στο πλαίσιο του ρεπορτάζ αναφέρεται ότι το μικρό αυτό νησί του Αιγαίου έχει γίνει αγαπημένος προορισμός πολλών ξένων τουριστών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, οι οποίοι το επιλέγουν πλέον σε σταθερή βάση για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
Ειδικότερη αναφορά γίνεται στην περίπτωση της Γερμανίδας Μπετίνα Μον, η οποία είναι πλέον εδώ και είκοσι χρόνια μόνιμη κάτοικος του νησιού και ασχολείται με τη συλλογή βοτάνων.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι η Αστυπάλαια προσφέρει χαλαρούς ρυθμούς ζωής σε κατοίκους και επισκέπτες που φαίνεται να προσαρμόζονται με μεγάλη άνεση στη ντόπια καθημερινότητα και να απολαμβάνουν τα εδέσματα και την ομορφιά του τοπίου.
Ο Αύγουστος είναι ο μήνας της κορύφωσης της τουριστικής κίνησης στο νησί, αναφέρει χαρακτηριστικά, όπου διατίθενται περί τις 5.000 κλίνες για τη φιλοξενία τουριστών και Ελλήνων παραθεριστών.
Γίνεται εξάλλου αναφορά στην παραγωγή ποικίλων προϊόντων, όπως λαχανικά και φρούτα ιδιαίτερης νοστιμιάς λόγω της άνυδρης καλλιέργειάς τους, το φημισμένο θυμαρίσιο μέλι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και το κρασί. @Wikimedia.commons
Το ρεπορτάζ συνοδεύεται από πληροφορίες προς τους ενδιαφερόμενους ταξιδιώτες σχετικά με την αεροπορική και ακτοπλοϊκή σύνδεση και τις δυνατότητες διαμονής.