Στροφή στο πατριωτικό ύφος από Τσίπρα -Συνάντηση με Ερντογάν για τους 2 στρατιωτικούς - iefimerida.gr

Στροφή στο πατριωτικό ύφος από Τσίπρα -Συνάντηση με Ερντογάν για τους 2 στρατιωτικούς

Στιγμιότυπο από το τετ α τετ Τσίπρα-Ερντογαν στο Μέγαρο Μαξίμου / Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός αναμένεται να κάνει στροφή στο πατριωτικό ύφος.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συνομιλήσει με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Το κλίμα στην Ελλάδα μόνο ευνοϊκό δεν είναι για την κυβέρνηση καθώς από τη μία το «Μακεδονικό» έχει προκαλέσει φθορά στην κυβέρνηση και από την άλλη οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης για 4,5 μήνες.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει φροντίσει εδώ και καιρό να καλλιεργήσει ένα κλίμα εθνικό προκειμένου να αναδείξει το ραντεβού Τσίπρα-Ερντογάν κατά τη διάρκεια του οποίου ο πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα των δύο.

Το «ραντεβού» των δύο αντρών έχει κλειδώσει για τις 2.30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Στο παρασκήνιο, όλο το προηγούμενο διάστημα τα διπλωματικά γραφεία Αθήνας και Άγκυρας, κατέβαλαν προσπάθειες για να μπορέσει να διαμορφωθεί η ατζέντα των…διαπραγματεύσεων. Και σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, θα περιλαμβάνει το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει πρώτιστη προτεραιότητα την απελευθέρωσή τους, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα και στη Σύνοδο της Συμμαχίας.

Άγνωστο πότε ο Ερντογάν θα…μαλακώσει τα σκοινιά

Στο κυβερνητικό επιτελείο, πάντως, θεωρούν ότι πρόκειται για μία «πολύπλοκη υπόθεση» που δύσκολα μπορεί κανείς να εκτιμήσει μόνο με πολιτικούς όρους». Οι κυβερνητικοί εμφανίζονται αρκετά συγκρατημένοι και δεν κρύβουν ότι είναι άγνωστο «πότε ο Ερντογάν θα αποφασίσει να μαλακώσει τα σκοινιά». Υπενθυμίζοντας ότι οι δυο στρατιωτικοί κρατούνται τόσους μήνες χωρίς να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο.! Το κλίμα, άλλωστε, επιβάρυνε και το θέμα των «8» Τούρκων αξιωματικών το οποίο η Άγκυρα συσχετίζει ευθέως και σε κάθε ευκαιρία εγείρει ζήτημα ανταλλαγής παρά τις αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης.

Στόχος, η αποκλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο

Επί τάπητος θα βρεθούν και οι ελληνοτουρικέςσχέσεις, με φόντο την κλιμάκωση της προκλητικότητας στο Αιγαίο τους προηγούμενους μήνες. Από την κυβέρνηση υπογραμμίζουν ότι είναι σταθερός στόχος να μειωθεί η ένταση, ενώ τα όσα θα πουν οι κκ Τσίπρας- Ερντογάν θα είναι σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης με τον Χουλουσί Ακάρ, τον περασμένο Μάιο στο περιθώριο της Συνόδου της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Κυπριακό, Μεταναστευτικό, Οικονομία

Κατά τα λοιπά, Τσίπρας- Ερντογάν θα μιλήσουν για το Κυπριακό και την ΑΟΖ, την αναγκαία συνεργασία για το «καυτό» ζήτημα του μεταναστευτικού, αλλά και για ζητήματα οικονομικής συνεργασίας και ασφάλειας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ