«Καλύτερα θύτης παρά θύμα του bullying: Μια δύσκολη παραδοχή» - iefimerida.gr

«Καλύτερα θύτης παρά θύμα του bullying: Μια δύσκολη παραδοχή»

3D Bullyuing. Φωτογραφία: Shuterstock/ktsdesign
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμήθηκα μια πρόσφατη αμερικανική τηλεοπτική σειρά («13 Reasons Why», 2017) που πραγματεύεται το διόλου εύκολο θέμα της αυτοκτονίας ενός κοριτσιού, που δεν μπόρεσε να αντέξει το bullying σε οποιαδήποτε εκδοχή.

Και αφήνει δεκατρείς ηχογραφημένες κασέτες. Κάθε μία απευθύνεται σε άλλο παραλήπτη. Ολες μαζί συνθέτουν την ιστορία της, με όλα εκείνα τα συστατική που την οδήγησαν στο τέλος...

Μια ιστορία από πίσω προς τα μπρος, που όσο κι αν αποτελεί μυθοπλασία βασίζεται σε πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας, ή και μέσα στο σπίτι μας καμιά φορά.

Ενα 14χρονο παιδί ααυτοκτόνησε μόλις προχτές αφήνοντας ένα γράμμα για να κατανομάσει τους «φταίχτες»... Αλλο ένα περιστατικό bullying; Ποιος ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι το πόσο σκληρά γίνονται τα παιδιά όταν αποφασίζουν να «επιτεθούν» σε έναν συνομήλικο ή μικρότερό τους. Πόσο οι πράξεις και τα λόγια μπορεί να οδηγήσουν το «θύμα» στην απόγνωση. Κι επειδή συνήθως τα παιδιά ντρέπονται να το μοιραστούν καταλήγουν να κρύβονται από τους άλλους, ενίοτε και από τον ίδιο τον εαυτό τους.

Πολλές φορές είναι δύσκολο...

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου της Μυρτώς Λοβέρδου στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ bullying αυτοκτονία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ