Δήμας: Το Κυπριακό δεν προχωρά λόγω της αδιαλλαξίας τής Τουρκίας - iefimerida.gr

Δήμας: Το Κυπριακό δεν προχωρά λόγω της αδιαλλαξίας τής Τουρκίας

Σταύρος Δήμας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απογοήτευση της ελληνικής πλευράς για την έλλειψη προόδου στο Κυπριακό, εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Δήμας, τονίζοντας πως αυτό οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση που κρατά η τουρκική πλευρά.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρευρέθηκε στις Βρυξέλλες στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και στο περιθώριο της συνεδρίασης, είχε συνάντηση με τον Ειδικό Εκπρόσωπο του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ, ο οποίος ενημέρωσε την ελληνική πλευρά για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πορεία των διαπραγματεύσεων, καθώς και για τις σκέψεις του, ενόψει της υποβολής έκθεσης προς το Γενικό Γραμματέα για την πορεία των συνομιλιών.

Ο κ. Δήμας εξέφρασε την απογοήτευση της Ελλάδας για την έλλειψη προόδου, που οφείλεται, όπως είπε, στην αδιάλλακτη στάση που τηρεί η τουρκοκυπριακή πλευρά. Εξέφρασε επίσης την ενόχληση της Ελλάδας για τις συνέχεις δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία περί «σχεδίων Β», και οι οποίες έφτασαν στο σημείο να αναφερθούν ακόμα και σε προσάρτηση των κατεχόμενων.

Ο υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την προσήλωση της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία υπό τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τόνισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί τεχνητά χρονοδιαγράμματα, που μόνο στόχο έχουν την υπονόμευση της διαδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ